Nieuwe Seniorenregeling bevordert doorstroming

Nieuwe Seniorenregeling bevordert doorstroming

Nieuwe Seniorenregeling bevordert doorstroming

25 juni 2020

Ouderen blijven - vaak tegen hun zin - in hun ruime en bewerkelijke eengezinswoning wonen. Hoe zorgen we ervoor dat ouderen prettig kunnen blijven wonen en dat jongeren daardoor meer kans krijgen op een woning? Om iedereen tegemoet te komen ontwikkelde Woonopmaat een seniorenregeling. Deze nieuwe regeling, die ingaat op 1 juli 2020, maakt het voor oudere huurders een stuk aantrekkelijker om te verhuizen. Dat is ook goed nieuws voor onze jongere woningzoekenden. Want hoe meer senioren naar een levensloopbestendig appartement doorstromen, des te meer eengezinswoningen en appartementen vrijkomen voor de jongere woningzoekenden.

Wat zijn de voordelen voor senioren?

  • Voorrang op de wachtlijst. Een vrijgekomen woning wordt ‘om en om’ aan oudere en jongere optiehouders toegewezen. Wel zo rechtvaardig natuurlijk.
  • Een aantrekkelijke tegemoetkoming in de kosten rondom een verhuizing.
  • Eventuele ondersteuning door een ‘verhuiscoach’.
  • Het in de huidige staat achterlaten van de woning.

Wat zijn de voordelen voor jongere optiehouders?

De verwachting is dat er door de regeling meer eengezinswoningen en appartementen zonder lift beschikbaar komen voor gezinnen en starters. De wachttijd voor dit type woning wordt dus mogelijk korter. Niet razendsnel helaas, want het woningtekort is nijpend. Maar met deze regeling komt er wel meer lucht in de krappe woningmarkt.

Meer weten? Lees hier alle voordelen en voorwaarden: Ouder worden en prettig wonen in Beverwijk en Heemskerk

Vragen? Aanmelden?

Woonopmaat heeft een speciaal emailadres beschikbaar voor senioren die geïnteresseerd zijn in de regeling of daarover vragen hebben: seniorenregeling@woonopmaat.nl.

Woonopmaat neemt telefonisch contact op en maakt desgewenst een afspraak voor een intake gesprek.