Nieuwsbrief April 2021-2

Nieuwsbrief April 2021-2

Huurdersplatform over de goede samenwerking met Woonopmaat

Huurdersplatform over de goede samenwerking met Woonopmaat

Annette Leeuw en Joop den Hollander zijn de voorzitter en de secretaris van het Huurdersplatform van Woonopmaat. We spreken hen over dit vrijwilligerswerk. Onderwerpen als de samenwerking met Woonopmaat, de ontwikkeling in de afgelopen jaren en de toekomst passeren de revue. Die toekomst zien ze, net als wij overigens, met vertrouwen tegemoet!

Er zijn voor de huurders
Joop en Annette zijn sinds juli 2009 lid van het Huurdersplatform van Woonopmaat. Op de vraag waarom ze lid zijn geworden, geven ze allebei aan dat het ‘opkomen’ voor de huurders en er zijn voor de huurders de belangrijkste reden was om lid te worden. En dat is nog steeds de motivatie om, als bestuurslid, aan te blijven.

Samenwerking professioneler en intensiever
Het Huurdersplatform is niet zomaar een groep vrijwilligers.
Ze vertegenwoordigen alle huurders van Woonopmaat en worden betrokken bij alle onderwerpen die de huurders aangaan. Er wordt steeds meer van ze gevraagd. De afgelopen jaren werd het overleg professioneler en intensiever. Hierbij werd het Huurdersplatform ondersteund door Woonopmaat en de Woonbond.
”Woonopmaat neemt ons echt serieus,”  aldus Joop, ”en dat is zeer waardevol.” Niet alleen waardevol voor de huurders overigens, ook voor Woonopmaat. Wij weten zo steeds beter wat bewoners willen en hoe de corporatie hen een fijn thuis kan bieden.

Betrokkenheid vooraf en advies over een voorstel
Het Huurdersplatform wordt bij onderwerpen die de bewoners raken vooraf geïnformeerd en betrokken. Wij willen weten hoe zij denken over een bepaald onderwerp als de jaarlijkse huuraanpassing, de verduurzaming van woningen, het voorrang geven van senioren bij toewijzing of de aanpassing van de algemene huurvoorwaarden. Ook zijn ze betrokken bij alle vastgoedprojecten van Woonopmaat. Steevast zit iemand van het Huurdersplatform ook in de klankbordgroep die voor een project wordt opgericht. 

Samenwerking anno 2021 super goed; een dikke 9!
De samenwerking is de afgelopen jaren steeds beter geworden.
Hun rots in de branding bij Woonopmaat, Guus van der Meijden, is het vaste aanspreekpunt. Guus helpt bij het organiseren van vergaderingen, ondersteunt bij ingewikkelde onderwerpen en zorgt dat vragen van het Huurdersplatform worden beantwoord.
Joop en Annette geven een dikke 9 voor de samenwerking.
Een mooi compliment voor het Huurdersplatform en Woonopmaat, daar zijn wij heel erg trots op!

Wil je meer weten over hoe wij samenwerken met het Huurdersplatform? Neem contact op met Guus van der Meijden.
Hij is bereikbaar via meijden@woonopmaat.nl