Nieuwsbrief April 2021-3

Nieuwsbrief April 2021-3

Samen werken we aan dalende wachtlijsten

Samen werken we aan dalende wachtlijsten

De gemiddelde wachttijd voor een woning is inmiddels opgelopen tot 42 maanden. Dat vinden wij veel te lang. En gelukkig vinden anderen dat ook. Samen met de gemeenten Heemskerk en Beverwijk, zorgpartijen, bewoners en vele anderen werken we hard aan het terugdringen van deze lange wachttijd. Hard nodig! We geven een kijkje in de vele projecten en initiatieven die lopen. 

Nieuwbouwprojecten in de steigers
Om maar met het goede nieuws te beginnen. Het nieuwbouwproject De Slotvrouwe in Heemskerk staat vol in de steigers. Afgelopen vrijdag, 9 april, vierden we met de bouwer, Era Contour, al het hoogste punt. Daarnaast presenteerden we mooie plannen aan Gemeente Beverwijk. Dura Vermeer gaat voor ons 40 sociale huureengezinswoningen realiseren aan de Kingsford Smithstraat. En de bouwcombinatie Koppen Bouwexperts en Betsema maakten een plan voor 35 sociale huurappartementen voor cliënten van Odion aan de Grebbestraat. Samen circa 275 nieuwe woningen!

Studies voor De Velst en Centrum Heemskerk
Met Gemeente Heemskerk, bewoners en betrokken organisaties als Heliomare en Woonzorg Nederland en basisschool de Zevenhoeven onderzoeken we de mogelijkheden voor nieuwbouw voor het gebied De Velst in Heemskerk. Is het bijvoorbeeld mogelijk om onze flats aan de Maerelaan te voorzien van een extra woonlaag en aan de zijkant een toren met extra lift en woningen? Kunnen we Heliomare laten doorontwikkelen tot een eigentijds participatiecentrum waarbij de voorzieningen, die nu in het gebouw zijn verborgen, beschikbaar komen voor de hele buurt? Het zijn maar twee van heel veel onderzoeksvragen. Hetzelfde doen we voor het Centrumplan in Heemskerk. Wat zijn de mogelijkheden, dromen en wensen van betrokkenen? 

Tijdelijke woningen Stationsgebied Heemskerk/Beverwijk?
Een andere grote locatie is het Stationsgebied op de grens van Heemskerk en Beverwijk. Met beide gemeenten zijn we in gesprek over de realisatie van tijdelijke woningen. Vergelijkbaar met de woningen die we in 2020 door Barli uit Uden lieten plaatsen aan de Bilderdijkstraat in Heemskerk. Gemeente Heemskerk onderzoekt momenteel in welke mate tijdelijke woningen inpasbaar zijn in de plannen om op deze locatie ook definitieve woningbouw te realiseren.  Het goede en voorspoedige verloop van definitieve woningbouw staat hierbij voorop. 

Meer weten over de genoemde projecten en initiatieven? Onze manager Vastgoed Martin Feenstra weet er alles van en kun je mailen op feenstra@woonopmaat.nl