Nieuwsbrief April 2021-4

Nieuwsbrief April 2021-4

Bewoners aan zet bij de start van projecten

Bewoners aan zet bij de start van projecten

Bewoners vanaf de start van een project vragen om mee te denken? Wij doen dat bij onze nieuwe vastgoedprojecten. De bewoner heeft immers de meeste ervaring met de woning die wij gaan aanpakken. En die kennis gebruiken we om tot de beste plannen te komen.
Hoe we dat doen, lees je in dit artikel.

Kennis bewoners essentieel
Woonopmaat erkent dat de kennis van bewoners over hun woning essentieel is bij het maken van plannen. Wat zijn de ervaringen van de bewoner, wat is de mening over de woning, de kwaliteit van de voorzieningen, de algemene ruimten, de isolatie enzovoort?
Allerlei onderwerpen komen aan de orde voor we plannen maken voor een project. We vinden de kennis van de bewoners daarbij essentieel. We maken geen plannen meer achter de tekentafel. 

Luisteren en doorvragen
Belangrijk bij het ophalen van informatie bij bewoners is de kunst van het luisteren en doorvragen. Bewoners serieus nemen. Niet in de verdediging gaan, maar oprecht geïnteresseerd zijn en open vragen stellen. Sacha Schilthuizen, onze adviseur dienstverlening, is daar ontzettend goed in. Zij geeft vertrouwen en gaat op een gastvrije wijze met bewoners in gesprek. Alles kan en mag worden gezegd.
Zo haalt zij de belangrijkste informatie op over de woning en prettig wonen. Een woning waar de bewoner woont en die wij gaan onderhouden of verbeteren. 

Gedragen onderhouds- en verbeterplannen
Door een project te starten met goed luisteren naar bewoners komen de beste plannen op tafel. Plannen waardoor de bewoners nog prettiger gaan wonen. En dat is wat we willen; iedereen een fijn thuis bieden. Goed luisteren, leidt tot gedragen onderhouds- en verbeterplannen waar bewoners mee instemmen. Natuurlijk kunnen we niet altijd alle wensen honoreren, daar zijn we open over. Dit door vanaf het begin aan te geven dat we alle wensen van bewoners proberen mee te nemen, maar dat niet altijd alles mogelijk is.
We managen de verwachtingen goed.

Wil je weten hoe wij onze bewoners betrekken bij projecten?
Sacha Schilthuizen vertelt je graag hoe je dat kunt doen zonder gouden bergen te beloven. Zij is bereikbaar per e-mail op schilthuizen@woonopmaat.nl