Nieuwsbrief April 2022-2

Nieuwsbrief April 2022-2

Samen met Huipen vervangen we versneld enkel naar dubbel glas

Samen met Huipen vervangen we versneld enkel naar dubbel glas

De oplopende gasprijzen treft ook de bewoners van Woonopmaat. Vooral de huurders in minder geïsoleerde woningen hebben het zwaar. Daar doen we wat aan! Samen met Huipen vervangen we het enkel glas in onze woningen door dubbel glas. Volgens onze administratie hebben nog enkele honderden woningen meer dan 1.5 m2 enkel glas. Dit vervangen doen we zo snel als mogelijk. Huipen start begin mei bij woongebouwen waar nog veel enkel glas aanwezig is. Hoe eerder, hoe beter en hoe lager de energierekening van onze bewoners. 

Energiearmoede treft ook onze bewoners
Door de hoge gasprijzen wordt in verschillende media aandacht gevraagd voor energiearmoede. Er wordt gesproken over energiearmoede wanneer iemand de energierekening niet meer kan betalen of essentiële dingen moet laten om de rekening te kunnen betalen. Volgens TNO ligt de energiearmoede in Beverwijk op 3,8% en in Heemskerk op 3,6% van het aantal huishoudens, ofwel zo’n 1350 huishoudens. Een groot aantal hiervan woont ook in een sociale huurwoning. De energiearmoede treft dus ook onze bewoners.

Enkele honderden woningen met meer dan 1.5m2 enkel glas
Een aantal jaren geleden hebben we een actie uitgevoerd om woningen van enkel glas te voorzien van dubbelglas. Niet alle huurders hebben hier, om verschillende redenen, aan meegewerkt. Op dit moment zijn er nog enkele honderden woningen met meer dan 1.5 m2 enkel glas. Dit varieert van enkel glas in leefruimten (woon-/slaapkamer) tot ruiten in voordeuren of bovenlichten. We starten in de woongebouwen met het meeste m2 enkel glas en werken van ‘groot naar klein’.

Planning: start mei 2022
Gezien de urgentie starten we snel, begin mei,  met deze actie. Bewoners krijgen een brief waarin staat dat we, zonder huurverhoging, het enkel glas willen vervangen. Het glas wordt opgemeten, besteld en geplaatst. Wanneer nodig vervangen we de kozijnen.

Meer weten over de versnelde actie om enkel glas te vervangen of de samenwerking met Huipen? Neem contact op met Richard Scholten. Hij is bereikbaar op scholten@woonopmaat.nl