Nieuwsbrief December 2020-1

Nieuwsbrief December 2020-1

Verhuur Slotvrouwe vanaf bouwterrein Era Contour

Verhuur Slotvrouwe vanaf bouwterrein Era Contour

De Slotvrouwe is een nieuwbouwproject van ERA Contour en Woonopmaat aan de Tolweg in Heemskerk. Hier komen 21 koop- en 201 huurappartementen. Vanaf januari start Woonopmaat met de verhuur van de appartementen. Soraya Dragtsma, medewerker Verhuur Woonopmaat, laat trots haar kantoor zien dat, in goed overleg met ERA Contour, bij de bouwplaats staat. 

”Het tijdelijke verhuurkantoor staat aan de rand van de bouwplaats, hoe gaaf is dat?” Soraya is zichtbaar enthousiast over de plek. ”Samen met ERA Contour is bekeken wat de beste plek was. Ze vonden het een goed idee om vanaf de bouwplaats te verhuren”, licht ze toe.  ”Toekomstige bewoners kunnen vanaf het verhuurkantoor direct goed zien waar wordt gebouwd en hoe ze komen te wonen. Dat is veel duidelijker en leuker dan een woning huren vanaf een plattegrond op ons kantoor aan de Jan Ligthartstraat Heemskerk. Via een programma van de aannemer kan ik toekomstige huurders ook op het scherm hun woning in 3D laten zien. Zo krijgen ze een goed beeld van de woning en kunnen ze plannen maken voor de inrichting”. 

201 sociale huurappartementen
De 201 sociale huurappartementen worden verdeeld over drie woontorens. De torens zijn allemaal even groot en de appartementen zijn er in verschillende afmetingen en verschillende huurprijzen. Zo zijn er appartementen voor senioren, studio’s voor starters, maar ook appartementen voor gezinnen. ERA Contour verwacht de eerste woningen in april 2022 op te leveren. Waarom dan nu al starten met de verhuur? 

Voorrang voor terugkeerders gesloopte flats
De huurders die in de gesloopte flats van de Debora Bakelaan woonden, hebben voorrang bij terugkeer. Hoe eerder bekend is waar ze naar toe willen, hoe eerder het duidelijk is welke woningen nog beschikbaar zijn voor andere woningzoekenden. 

Door uitstekende samenwerking en BIMproject goed op schema
Ondanks Covid-19 verlopen de werkzaamheden goed en volgens planning. Het geheim? Allereerst zeer zorgvuldig overleg met de bewoners & omwonenden en een uitstekend samenwerkend projectteam. En verder door uitwerking van het ontwerp via dialooggesprekken met ERA Contour. ERA werkt daarnaast met Building Information Modeling (BIM). Het project is, samen met ons, virtueel gebouwd (3D gemodelleerd) waarbij alle problemen in de ontwerp- en engineeringfase zijn opgelost en bouwfouten tijdens de uitvoering worden voorkomen. Een groot succes! Eind 2022 krijgt de gemeente Heemskerk een geheel nieuwe entree met deze drie nieuwe woontorens in een mooie parkomgeving en met een verbinding naar Slot Assumburg. 

Meer weten over De Slotvrouwe?
De projectleider is Peter van Raamsdonk. Hij is bereikbaar via Raamsdonk@woonopmaat.nl