Nieuwsbrief December 2021-1

Nieuwsbrief December 2021-1

Woonopmaat Doet! 2021: samen met lokale ondernemers in contact met onze bewoners

Woonopmaat Doet! 2021: samen met lokale ondernemers in contact met onze bewoners

De laatste maand van 2021 stond in het teken van Woonopmaat Doet!. De dagen worden korter, het weer natter en grijzer. De tijd van het jaar waarin we wat meer naar elkaar om willen kijken en contact met elkaar willen maken. En contact met onze bewoners, dat was ook het thema van Woonopmaat Doet! 2021. Uitgevoerd door medewerkers van Woonopmaat, samen met lokale ondernemers als bakker Meijer en IJmond Werkt!

Jubilarissen in de schijnwerpers
Woonopmaat telde dit jaar 88 bewoners die 25, 40 en 50 jaar bij ons huren en al die tijd in dezelfde woning van Woonopmaat wonen. Trouwe huurders die we graag in de schijnwerpers zetten.  Tijd om hén te vragen wat het wonen in die woning dan zo fijn maakt en wat zij hebben gedaan om van hun huis hun thuis te maken.

Op pad met taart en attentie
Begin december gingen medewerkers van Woonopmaat in tweetallen langs bij onze trouwe huurders. Ons bezoek hadden we vooraf aangekondigd met een felicitatiekaart en een belletje om het tijdstip van bezoek af te spreken. Gewapend met een heerlijke speculaastaart van de plaatselijke bakker Meijer uit Heemskerk en een kleine attentie belden wij bij de bewoners aan. De Coronamaatregelen namen wij daarbij uiteraard in acht.

Bijzondere gesprekken
Het persoonlijke contact, veelal aan de deur en soms binnen op de bank, leverde mooie gesprekken op. Over hoe de bewoners er ooit zijn komen te wonen, hoe de buurt zich heeft ontwikkeld en wat men heeft gedaan om van de woning echt hun thuis te maken. In korte tijd gaven de bewoners ons een mooi inkijkje in hun leven. Onze jubilarissen waren erg enthousiast over ons bezoeken. “Bijzonder” en “niet verwacht” waren reacties die meerdere keren werden gegeven.

Alle 275 vrijwilligers van Woonopmaat: bedankt!
Naast al deze jubilarissen, zijn we onze vrijwilligers natuurlijk niet vergeten. Maar liefst zo’n 275 mensen helpen ons vrijwillig bij onze activiteiten. Dit varieert: van deelname aan een klankbordgroep, het organiseren van een buurtactiviteit als bewonerscommissie tot een interview in het bewonersblad Thuis.

Samen met IJmond Werkt
Samen met IJmond Werkt hebben wij de alle 275 vrijwilligers bedankt. IJmond Werkt! is de organisatie die zich bezighoudt met een efficiënte en effectieve re-integratie van burgers die een beroep doen op de Participatiewet. Samen hebben kerstpakketten gemaakt die we hebben uitgereikt aan de vrijwilligers. Een mooie samenwerking met IJmond Werkt die we je van harte aanbevelen.

Meer weten over Woonopmaat Doet! of heb je leuke suggesties om samen iets op te pakken? Neem contact op met Marjon van Bemmelen via bemmelen@woonopmaat.nl