Nieuwsbrief December 2021-2

Nieuwsbrief December 2021-2

Energieadvies: energiecoaches EcoHeemskerk en Huurdersplatform werken samen

Energieadvies: energiecoaches EcoHeemskerk en Huurdersplatform werken samen

Om bewoners op weg te helpen minder energie te gebruiken, en zo de stijgende energierekening tegen te gaan, gaat EcoHeemskerk samen met de energiecoaches van het Huurdersplatform langs bij de huurders van Woonopmaat. In samenwerking met de gemeente wordt een gratis besparingspakket aangeboden en advies gegeven over energiebesparing.

Energiecoaches geven energieadvies
De energiecoaches van EcoHeemskerk en het Huurdersplatform werken sinds een paar maanden nauw samen. Bewoners van Woonopmaat worden uitnodiging om een afspraak te maken voor dit advies. Bij dit advies zit een gratis besparingspakket. De gemeente Heemskerk heeft dit pakket mogelijk gemaakt met de regeling RREW, de regeling reductie energieverbruik woningen.

Keuze uit vier pakketten
Bewoners krijgen dus een uitnodiging voor een gratis advies èn pakket. Er kan een afspraak worden gemaakt. Rekening houdend met de coronamaatregelen wordt een bezoek aan huis gebracht of een advies gegeven via een video-call. Tegelijk kan de bewoner een keuze maken uit één van de vier besparingspakketten. Er zijn pakketten met Ledlampen, radiatorfolie een tochtstrip en een waterbespaarder of een pakket met een energiemonitor, een pakket met een radiator ventilator of een pakket om ‘s nachts sluipverbruikers uit te zetten.

Ook zonnepanelen mogelijk
Tegelijk met het energieadvies krijgen bewoners ook de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen. Hiermee kan zelf energie worden opgewekt wat vooralsnog verrekend kan worden met de energienota. Als bewoners dat willen, wordt een aanbod gedaan door Energie-in-huis, het bedrijf waarmee Woonopmaat samenwerkt bij de aanleg van zonnepanelen. Bewoners betalen voor de zonnepanelen een maandelijkse vergoeding.

Samenwerking ook in 2022, met dank aan gemeenteraad Heemskerk
November 2021 heeft de Gemeenteraad van Heemskerk een motie aangenomen met de titel: ‘Pak energiearmoede aan bij de bron’. Er wordt nu een plan van aanpak opgesteld om ook het komende jaar de samenwerking van de genoemde partijen voort te zetten. Doel is het energieverbruik en daarmee de energierekening voor bewoners verder te verlagen.

Meer weten over de energiecoaches en onze samenwerking hierbij? Neem contact op met Richard Scholten via scholten@woonopmaat.nl