Nieuwsbrief December 2021-3

Nieuwsbrief December 2021-3

Nog geen rookmelder? Dat regelen we met Feenstra en Huipen

Nog geen rookmelder? Dat regelen we met Feenstra en Huipen

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in een huis. Alle woningen van Woonopmaat waar dit nog niet het geval is, worden daarvan voorzien. Een grote klus die we samen met Feenstra en Huipen gaan organiseren.

Rookmelders van levensbelang
Slaap je? Dan ruik je niet of nauwelijks. De oren werken gelukkig nog wel prima. Dat is ook waarom rookmelders zo belangrijk zijn. Als er ’s nachts brand is, kan het anders lang duren voor de bewoner dat door heeft. Met een brandmelder aan het plafond voorkomen we dit, want die gaat met een hoge toon piepen zodra er rook in de woning is. Een rookmelder kan daarmee levens redden!

In nieuwe woningen en bestaande bouw
Rookmelders hangen al standaard in woningen die na 2003 zijn gebouwd, daar is het verplicht. In bestaande woningen komt die verplichting nu ook. Woonopmaat gaat dat samen met Feenstra en Huipen regelen. Zij komen immers al regelmatig bij onze huurders en zijn daarmee geen onbekende. De woningen worden het komende half jaar stuk voor stuk langsgelopen door deze samenwerkingspartners.  En natuurlijk plaatsen we rookmelders in woningen die we opnieuw gaan verhuren.

15.000 rookmelders op batterijen
Op dit moment hebben we 15.000 rookmelders besteld voor circa 5.000 woningen en een aantal gemeenschappelijke ruimten zoals trappenhuizen en bergingshallen. Per woning worden afhankelijk van de vluchtroute rookmelders op batterijen geplaatst. Deze batterijen gaan 10 jaar mee. Dat is gelukkig lang. Als Feenstra of Huipen de komende jaren in de woning zijn, controleren ze gelijk of de batterijen nog goed werken.

Meer weten over rookmelders? Neem contact op met Woonopmaat.