Nieuwsbrief december artikel 4

Nieuwsbrief december artikel 4

Samen trots op onderhoud Muziekbuurt; “Ons huis, uw thuis”

Samen trots op onderhoud Muziekbuurt; “Ons huis, uw thuis”

Een mooie samenwerking met bewoners, klankbordgroep, aannemers, gemeente, architect en niet te vergeten het Huurdersplatform! Vanaf 2018 wordt in bouwteam aan de 444 woningen in de Muziekbuurt onderhoud uitgevoerd. Begin 2020 worden de laatste woningen opgeleverd. En: wij zijn super trots op het resultaat! Weten waarom?
 
Energiezuinig en meer comfort
De Muziekbuurt bestaat uit 444 eengezinswoningen uit periode 1950-1960. Gezien de technische staat van de woningen was onderhoud hard nodig. We hebben de woningen energiezuiniger gemaakt, het wooncomfort verhoogd en zo de levensduur van de woningen verlengd. De woningen hebben na het onderhoud energielabel A. Dit komt door plaatsing van dubbelglas, vloer-, spouw- en dakisolatie. Als bewoners dat willen, plaatsen we later nog zonnepanelen. De woningen tochten niet meer en schimmel is verleden tijd. Dat biedt al veel wooncomfort! De keuken, toilet en badkamer hebben we vervangen als dat nodig was; ook een mooie verbetering. 

Samen trots op het resultaat
We zijn trots op het resultaat. En wij niet alleen! Ook de bewoners zijn positief. Hoewel tijdens de uitvoering de werkzaamheden niet altijd meevielen is het leefcomfort sterk verbeterd. Ook het effect van de toegepaste isolatie is al heel snel te merken. De uitstraling van de woningen is supermooi omdat  bij het nieuwe metselwerk verschillende stenen zijn gebruikt. Meijran Architecten heeft het ontwerp bedacht. De kleur van de voordeur mochten de bewoners zelf kiezen. Het resultaat is, zoals gezegd, om trots op te zijn! 

Succes door goede samenwerking
Succes is alleen mogelijk geweest door een goede samenwerking met de klankbordgroep. Hierin zaten bewoners, de aannemers AC Borst Bouw en Van Lith Bouwbedrijf, het Huurdersplatform en wij. We werkten bewust met twee aannemers om het risico te spreiden. Goede samenwerking blijkt opnieuw het sleutelwoord. Alleen ben je sneller maar samen kom je verder! 

Meer weten?
Wil je meer weten over het uitgevoerde onderhoud of de samenwerking in een onderhoudsproject? Nico Muurlink, projectleider Muziekbuurt, is bereikbaar op muurlink@woonopmaat.nl