Nieuwsbrief Najaar 2020 - 1

Nieuwsbrief Najaar 2020 - 1

Initiatief medewerkers en Huurdersplatform:  Voedselbank IJmond ontvangt €2.150,00

Initiatief medewerkers en Huurdersplatform: Voedselbank IJmond ontvangt €2.150,00

Door de coronamaatregelen lag dit voorjaar de distributie van de voedselpakketten van de voedselbank nagenoeg stil. De vrijwilligers van de voedselbank – veelal senioren – konden geen voedselpakketten meer uitdelen. De Voedselbank IJmond verstrekte tijdelijk vouchers waarmee boodschappen konden worden betaald. Daar was wel geld voor nodig! Onder het motto ‘zet je knop op geven’ hebben onze medewerkers en het Huurdersplatform € 2.150,00 ingezameld. Wat gaat de Voedselbank IJmond daarmee doen? 

Voedselbank IJmond; ook voor onze huurders
In de IJmond waren in april 2020 circa 150 gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Veel van deze gezinnen wonen in een corporatiewoning. Doen we iets voor de voedselbank dan doen we bijna direct ook iets voor onze bewoners. Zo kwamen medewerkers tijdens de lockdown op het idee om geld in te zamelen. Alle medewerkers zijn gevraagd een donatie te doen. Woonopmaat hielp mee en verdubbelde de giften van medewerkers. 

Huurdersplatform steunt initiatief
Niet alleen medewerkers van Woonopmaat gaven gul. Ook de bestuursleden van het Huurdersplatform trokken hun eigen portemonnee. Wat een mooi gebaar: van huurders voor huurders! 

€ 2.150,00 voor voeding en het decembercadeau!
Op 17 september reikten Kees Fes, manager Wonen en Annette Leeuw, voorzitter Huurdersplatform de cheque uit. De Voedselbank IJmond is hartstikke blij met de € 2.150,00. Ze willen het besteden aan ’luxe voeding’  zoals boter, kaas en eieren en het decembercadeau voor kinderen. Hoe mooi is dat? 

Meer weten over de Voedselbank IJmond of hoe jouw organisatie een steentje kan bijdragen? Kees Fes, manager Wonen, kan je er alles over vertellen. Kees is bereikbaar op fes@woonopmaat.nl