Nieuwsbrief Oktober 2021-1

Nieuwsbrief Oktober 2021-1

BAM Wonen en gemeente Beverwijk: mooie interactie met de buurt

BAM Wonen en gemeente Beverwijk: mooie interactie met de buurt

‘Dat je in deze tijd kunt zeggen dat er gewoon 40 eengezinswoningen bijkomen in Beverwijk, dat is echt harstikke mooi’, zo glunderde Serge Ferraro, wethouder van Beverwijk op 23 september. Samen met Sjoerd Hooftman, bestuurder Woonopmaat en Véronique Leenhouwers, directeur Noordwest Bam Wonen hees hij de vlag op de bouwplaats om het hoogste punt van het nieuwbouwproject Kingsford Smitstraat te markeren. Naar verwachting worden de woningen vanaf het eerste kwartaal van 2022 gefaseerd opgeleverd.

Energiezuinige woningen
Op de plek van een voormalig schoolgebouw aan de Kingsford Smithstraat realiseert BAM Wonen de veertig woningen in sfeervolle jaren ‘30 architectuurstijl. De woningen uit de BAM Wooncollectie voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen, ze zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en worden verwarmd met een warmtepomp.

Samenwerking
In dit plan is dat er nauw is samengewerkt tussen de gemeente Beverwijk en de omwonenden. Buurtbewoners zijn uitgebreid betrokken bij het bouwplan en de herinrichting van de openbare ruimte in het plangebied. Door tijdens het bouwen van de woningen de werkzaamheden voor de te vervangen riolering en de inrichting van de openbare ruimte te combineren, blijft de overlast voor de buurtbewoners beperkt. Richard Scholten, projectleider Woonopmaat is enthousiast over het concept en de samenwerking. ‘Juist omdat deze woning al vaker als concept is gebouwd en verder is doorontwikkeld merk je dat er veel vertrouwen is en dat het overleg met zowel Bam Wonen, de gemeente en de buurt soepel verloopt. Dat zie je ook terug in de bouw. Drie weken gelden zag je nog niets op de bouwplaats, nu is het hoogste punt al bereikt’.

Meer weten? Neem dan contact op met projectregisseur Richard Scholten via scholten@woonopmaat.nl