Nieuwsbrief Oktober 2021-4

Nieuwsbrief Oktober 2021-4

Economisch dakloos? Dat lossen we samen op!

Economisch dakloos? Dat lossen we samen op!

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die economisch een tijdje dakloos is. Bijvoorbeeld na een echtscheiding. Deze mensen zoeken een tijdelijke woonruimte, een tussenstation op weg naar een definitieve nieuwe woonbestemming.  Voor hen is er maar weinig beschikbaar. Dat gaat, als het aan Woonopmaat ligt, snel veranderen. Met het project ‘Onder de pannen’.  Wij werken daarbij samen met Stichting Regenboog, PréWonen en de gemeenten.

Project Onder de Pannen
Via het project ‘Onder de Pannen’ kunnen mensen, die een slaapkamer ‘over’ hebben, deze legaal verhuren aan een dorps-/stadsgenoot die dringend op zoek is naar woonruimte.   Onderhuur dus, waarbij de ‘verhuurder’ niet gekort wordt op uitkering of toeslagen. Zo wordt niet alleen de nieuwe huurder geholpen, maar gaat de verhurende bewoner erop vooruit met een bijverdienste en (soms) aanspraak of een helpende hand.

Hoe werkt het?
Een huurder die aan dit project wil meedoen, meldt zich aan bij stichting Regenboog. Deze stichting is al actief in Haarlem. De Regenboog gaat op zoek naar een geschikte kandidaat en gaat vervolgens na of er een klik is tussen beide partijen. Er wordt een contract afgesloten voor één jaar. Na dat jaar verlaat de huurder de kamer. De Regenboog regelt de huurbetaling tussen de twee partijen en eventuele andere zaken.

Win-win
Economisch daklozen hebben een tijdelijke woonoplossing en zijn direct geholpen. De huurder die een kamer verhuurt ontvangt een vergoeding. Daarnaast kan gezelligheid en af en toe een helpende hand in huis ook een pluspunt zijn. Een duidelijk win-win situatie dus.

Afstemming
Momenteel vindt er overleg plaatsen met de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en PréWonen over deelname aan dit project. Wat Woonopmaat betreft staan de seinen op al op groen. We vinden het een heel goed initiatief dat twee prachtige doelen dient:

Meer weten? Neem dan contact op met Kees Fes, manager Wonen, via fes@woonopmaat.nl