Nieuwsbrief oktober artikel 2

Nieuwsbrief oktober artikel 2

Bouwen bouwen bouwen: maar de stikstofdiscussie dan?

Bouwen bouwen bouwen: maar de stikstofdiscussie dan?

Inmiddels heeft iedereen er wel van gehoord: in heel Nederland vallen bouwprojecten plotsklaps stil door de stikstofdiscussie. Op 29 mei 2019 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State namelijk een streep gezet door het Programma Aanpak Stikstof (‘PAS’). Dit heeft ook consequenties voor projecten, zoals het sloop/nieuwbouwproject De Slotvrouwe, van Woonopmaat.

De Slotvrouwe in Heemskerk; één van de projecten
We hebben behoorlijk wat projecten in voorbereiding. Voor zover deze nog op de tekentafel liggen gaat er weinig mis, we kunnen de nieuwe eisen nog op tijd in de bouwplannen verwerken. Ingewikkelder is het met de bouwplannen waarbij we al gestart zijn met de sloop en de vergunningen voor de nieuwbouw nog moeten worden afgegeven. Denk bijvoorbeeld aan het project De Slotvrouwe aan de Debora Bakelaan in Heemskerk.

Verwachting: De Slotvrouwe voldoet aan nieuwe eisen
Na lang wachten zijn de nieuwe berekeningsmethodieken dan eindelijk bekend. Hiermee zijn we momenteel aan de slag. Omdat de drie nieuwe woontorens super duurzaam zijn, verwachtten we gewoon te voldoen aan de nieuwe stikstof-eisen. De sloop van vier de oude flats en de aanleg van de nieuwe Tolweg kan ondertussen gelukkig gewoon doorgaan, daar was al een vergunning voor afgegeven. De entree van Heemskerk ondergaat een ware metamorfose.

Goede samenwerking met bewoners en gemeente!
De samenwerking met de klankbordgroep, de gemeente en de bouwpartners verloopt zeer plezierig. Zo goed zelfs dat de door Woonopmaat gekozen insteek van bewonersbetrokkenheid door de gemeenteraad tot nieuwe norm binnen de gemeente is verheven. Daar zijn we trots op!

Meer inzicht in het bijzondere project De Slotvrouwe? Zie onderstaand filmpje. Of neem contact op met Peter van Raamsdonk via raamsdonk@woonopmaat.nl