Nieuwsbrief Voorjaar 2020 - Artikel 2

Nieuwsbrief Voorjaar 2020 - Artikel 2

Woningnood in IJmond; ingrijpen dringend nodig!

Woningnood in IJmond; ingrijpen dringend nodig!

De gemiddelde wachttijd is eind 2019 opgelopen naar maar liefst 38 maanden. Het aantal woningenzoekenden is sinds vorig jaar met 20% toegenomen tot 7.900! Ingrijpen is écht dringend nodig. Tijdens het Woonopmaat Netwerkcafé op woensdag 29 januari voerden we hierover met partners en belangstellenden het debat. We voelden en deelden de urgentie. Wat zijn de ontwikkelingen en wat is er gebeurd tot nu toe?

Woonopmaat pakt haar verantwoordelijkheid
Dat er woningnood is in IJmond, hoeven we niet meer toe te lichten. Daar waren alle aanwezigen bij het Netwerkcafé het over eens. Maar hoe lossen we die op? Wij pleiten bij de gemeenten continue voor bouwlocaties voor tijdelijke of definitieve woningen. Dat Woonopmaat haar verantwoordelijkheid wil nemen blijkt uit het Koersplan. Over Woonopmaat. Wij niet alleen, anderen doen dat ook!

Op naar een bouwproductienetwerk
Super dat onze partners Huipen Dos, Hemubo en Van Lith al een afspraak hebben gemaakt om te bespreken wat we samen kunnen doen. Hoe mooi is een netwerk van organisaties te vormen waarmee we de bouwproductie in ons werkgebied gaan versnellen? We verkennen de mogelijkheden!

Bestuurder Viva! Zorggroep roept op tot samenwerken
José van Vliet, bestuurder van de ViVa! Zorggroep roept op tot het verkennen van mogelijkheden om ouderenwoningen met zorgvoorzieningen te bouwen. Daarmee kan doorstroming op gang worden gebracht. Wethouder Ferraro (Beverwijk) laat inmiddels het vraagstuk van ouderenhuisvesting in kaart brengen om vandaar uit het gesprek te voeren.

Een woning voor verpleegsters!
Stond in de krant, daags na het netwerkcafé, het artikel  ‘verpleegsters wachten op woning’. Inmiddels hebben wij een vrije sectorwoning van Woonopmaat te huur aan geboden voor vier buitenlandse verpleegsters van de ViVa! Zorggroep. Door de Corona-crisis is echter hun komst uitgesteld. We blijven in contact met ViVa! Zorggroep wanneer de situatie verandert en nieuwe vrije sectorwoningen vrijkomen.

De urgentie is er, nu doorpakken!
De nood wordt hoger, de wachttijden en de –lijst langer. Na de netwerkborrel werd er nog flink nagepraat. Agenda’s zijn getrokken voor vervolgafspraken. Al met al precies het succes van deze versie van ons Netwerkcafé waar we op hoopten! De komende periode pakken wij door! Jij ook?

Wil je ook de woningnood helpen verminderen? Neem dan contact op met Sjoerd Hooftman via hooftman@woonopmaat.nl