Nieuwsbrief Voorjaar 2020 - Artikel 4

Nieuwsbrief Voorjaar 2020 - Artikel 4

Convenant buurtbemiddeling; klaar voor ondertekening

Convenant buurtbemiddeling; klaar voor ondertekening

Met Stichting Welzijn Beverwijk, Pré Wonen en de gemeente werken we samen aan het project buurtbemiddeling in Beverwijk. Er hebben zich maar liefst 9 vrijwilligers aangemeld als buurtbemiddelaar en het convenant ligt klaar om ondertekend te worden. Hoe werken we samen?

Prettig wonen doen we samen
De meeste mensen wonen prettig met hun buren. Soms is dat niet het geval. De oorzaak kan uiteenlopen van kleine irritaties tot een groot meningsverschil. Woonopmaat en Pré Wonen kunnen als woningcorporatie bij conflicten bemiddelen.  Hoe mooi is het als inwoners hun conflicten samen oplossen met behulp van een onafhankelijk vrijwillige buurtbemiddelaar? Dan werken bewoners echt aan samen prettig wonen!

Corporaties, gemeente en Stichting Welzijn slaan de handen in één
Pré Wonen, Woonopmaat, Stichting Welzijn en de gemeente hebben de handen in een geslagen en zijn het project buurtbemiddeling gestart. De afgelopen maanden zijn 9 vrijwilligers geworven die aan de slag gaan als buurtbemiddelaar. Voor ze starten krijgen ze een basistraining buurtbemiddeling. Hierbij worden de benodigde vaardigheden en technieken aangeboden om succesvol te bemiddelen. 

Het convenant ligt klaar voor ondertekening!
Alle afspraken over de samenwerking en de begeleiding van de vrijwilligers staan in het convenant buurtbemiddeling. Dit ligt klaar voor ondertekening. Ook dit moment is door de maatregelen rondom het Coronavirus uitgesteld.

Zodra het kan, starten we
Op grond van het RIVM-advies vinden er nu geen afspraken of huisbezoeken plaats. De telefonische aanmelding gaat wel door. Melders hebben contact met de projectmanager buurtbemiddeling van Stichting Welzijn Beverwijk, Judith Luesink. Melders worden zo snel als mogelijk teruggebeld. Mensen kunnen hun verhaal dan al kwijt en wellicht al tips geven of doorverwijzen. 

Meer weten over dit mooie project? Neem contact op met Kees Fes via fes@woonopmaat.nl