Nieuwsbrief Zomer 2020 - 2

Nieuwsbrief Zomer 2020 - 2

Kuenenplein Beverwijk gaat op de schop

Kuenenplein Beverwijk gaat op de schop

De gemeente Beverwijk, Pré Wonen en Woonopmaat maken samen tijd en geld vrij voor het verbeteren van de woningen en de leefomgeving in de Keuenenpleinbuurt in Beverwijk. Door gezamenlijke krachtinspanning en deelplannen wordt stap voor stap de hele wijk aangepakt. Dit gaat 10 jaar duren. Het wordt een diverse wijk met verschillende soorten woningen en aandacht voor groen en duurzaamheid. Er komen zón 150 extra woningen. Woonopmaat start samen met Stichting Odion met de nieuwbouw van een woonzorggebouw aan de Grebbestraat. De nieuwbouw en de gebiedsvisie nader toegelicht!

Nieuwbouw Grebbestraat Beverwijk, 33 eenheden voor jongeren
Stichting Odion en Woonopmaat onderzoeken of zij op de locatie van de voormalige school De Wilgenroos 33 wooneenheden voor jongeren kunnen realiseren.  De jongeren wonen nu nog in Wijk aan Zee, maar zijn dringend op zoek naar iets nieuws. Dat pakken we samen met Stichting Odion op. In het nieuwe gebouw van drie woonlagen komen zorgappartementen voor (jonge) mensen met een lichamelijke beperking. Ook komen er ruimten voor begeleidend personeel en per verdieping een gemeenschappelijke huiskamer. De huurprijzen vallen in de sociale huur. De planning is om begin 2021 te starten met de nieuwbouw.

Gebiedsvisie Kuenenplein online
Begin juni is de gebiedsvisie Kuenenplein gepresenteerd. Door de Coronamaatregelen is dit compleet anders dan normaal. Er zijn geen inloopbijeenkomsten, maar er is een online platform met een videopresentatie en schetsen van plannen. Bewoners kunnen zien waar we gaan slopen, nieuw bouwen en groen gaan aanleggen. Via het eerste online-vragenuur kwamen er al veel reacties. Alle tips en zienswijzen van bewoners zijn welkom. Alleen samen maken we de plannen (nog) beter en op maat.

Meer weten?
Peter van Raamsdonk is de projectleider van de Grebbestraat en betrokken bij de gebiedsvisie. Hij is bereikbaar per mail: Raamsdonk@woonopmaat.nl