Nieuwsbrief Zomer 2020 - 5

Nieuwsbrief Zomer 2020 - 5

Samenwerking met IJmond Werkt!

Samenwerking met IJmond Werkt!

Woonopmaat, Pré Wonen en Woningbedrijf Velsen werken samen in het project ‘IJmond Werkt!’. IJmond Werkt! helpt mensen die niet zelf in staat zijn om een baan te vinden bij het zoeken naar een nieuwe baan.  Alle drie zijn we opdrachtgever van De Bie Buitenwerk. Begin juni 2020 heeft De Bie afspraken gemaakt met IJmond Werkt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.  Hoe werkt dat nou precies?

IJmond Werkt! voor werkzoekenden
IJmond Werkt! stoomt werkzoekenden klaar voor werk. Zodra zij klaar zijn voor een stage of baan, kijkt IJmond Werkt! of zij vacatures hebben waar de werkzoekenden terecht kunnen. Woonopmaat is hierbij aangesloten. De Bie werkt voor de drie corporaties en dus ook voor Woonopmaat. Het is mogelijk dat werkzoekenden via IJmond Werkt! voor ons werkzaamheden verrichten. Dat vinden wij een mooie ontwikkeling!

Relatie tussen IJmond Werkt! en onze huurders
Woonopmaat wil graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag helpen. Vaak zijn deze mensen huurder van ons, Pré Wonen of Woningbedrijf Velsen. Met het bieden van werk en een inkomen wordt het makkelijker om de huur te betalen, structuur en dagritme te krijgen. En dat is nou juist belangrijk in het opbouwen van een stabiel huishouden. Woonopmaat werkt daarom samen met IJmond Werkt! en vindt de samenwerking met De Bie heel mooi!

Ook kansen bieden aan werkzoekenden?
Wil jij met jouw organisatie ook samenwerken met IJmond Werkt! en werkzoekenden helpen bij het zoeken naar een baan en daarmee structuur geven in het leven? Meer informatie vind je op www.ijmondwerkt.com.

Wil je weten wat Woonopmaat doet met  IJmond Werkt? Mail met Sjoerd Hooftman, directeur bestuurder Woonopmaat, hooftman@woonopmaat.nl