Nieuwsbrief Zomer 2022-3

Nieuwsbrief Zomer 2022-3

Bewonerscommissies in het zonnetje

Bewonerscommissies in het zonnetje

Woonopmaat heeft 57 bewonerscommissies. Zij zijn voor ons een grote en waardevolle gesprekspartner bij het beheer van de woningen en de directe woonomgeving. Ook zorgen zij voor samenredzaamheid in de buurt. Genoeg reden om ze, na twee corona-jaren, weer eens in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet. Hoe dat eruit zag?

Bedanken, waarderen, ontmoeten en betrekken
Bedanken deden we door ze een leuke dag aan te bieden en onze waardering uit te spreken. Naast ontmoeting en gezelligheid was er ook gelegenheid voor het geven van informatie over en weer. Hiermee betrekken we de bewonerscommissies bij onze plannen voor de buurt en horen wij wat zij nodig hebben.

Klein feestje als dank
We maakten er een klein verdiend feestje van voor de bewonerscommissies door met elkaar op stap te gaan en een boottochtje te maken. De groep was gemêleerd en breed samengesteld. Zo waren ook de bestuursleden van het Huurdersplatform, de sociaal buurtbeheerders en wijkopzichters van Woonopmaat aanwezig. Naast alle leden van de bewonerscommissies die zich hadden aangemeld.

Bewonerscommissies zorgen voor samenredzaamheid
De meeste bewonerscommissieleden huren al een tijdje bij Woonopmaat en zijn al lang lid van een bewonerscommissie. Ze staan ergens voor en zijn het aanspreekpunt voor andere bewoners in hun straat of gebouw. En als ze daar tijd en zin in hebben, organiseren ze een activiteit. In beide gevallen leidt het ertoe dat mensen, buurtbewoners elkaar leren kennen. En dat is belangrijk als buurtbewoners eens hulp nodig hebben van elkaar. Dat verstaan wij onder samenredzaamheid. Super belangrijk!

 

Meer weten of de manier waarop Woonopmaat haar vrijwilligers jaarlijks bedankt?Neem contact op met Marjon van Bemmelen, communicatieadviseur. Zij is bereikbaar op bemmelen@woonopmaat.nl