Nieuwsbrief Zomer 2022-4

Nieuwsbrief Zomer 2022-4

Blik in achteruitkijkspiegel: 2021 zat vol verrassingen!

Blik in achteruitkijkspiegel: 2021 zat vol verrassingen!

Tegen de zomer publiceren we traditioneel ons jaarverslag. Altijd een bijzonder moment. Centraal staat de vraag: is het gelukt om alle beloften, die we aan het begin van het jaar aan onze bewoners deden, waar te maken? Ondanks Corona zijn we in 2021 opmerkelijk ver gekomen. Toch is niet alles gelukt. 

Wachttijd loopt op naar gemiddeld 51 maanden
Er ging veel goed, zoals het rapportcijfer 9- welke we ontvingen voor onze dienstverlening. Ook konden we versnellen in het energiezuinig maken van woningen. Helaas moeten we ook vaststellen dat de gemiddelde wachttijd voor een woning verder is opgelopen naar 51 maanden. Dat vinden we te lang. Inmiddels staan er meer dan 10.000 optiehouders, veelal jongeren, in onze wachtrij. Er zijn in Heemskerk en Beverwijk 1.500 betaalbare woningen extra nodig om aan de acute vraag te kunnen voldoen. Dit om starters een eerlijk kans te kunnen geven en om senioren te kunnen laten doorstromen naar een passende woning. De urgentie om bij te bouwen wordt ook in de lokale politiek breed gedeeld. Ambitieuze wethouders, gedreven gemeenteraadsleden. Daar worden we blij van! In de komende weken gaan we kijken hoe we hierin met elkaar kunnen optrekken.

We zijn trots op jou!
Fijn dat we op je konden rekenen in 2021. Juist met tegenwind (zoals de Corona pandemie) is het superfijn om te werken met partners die altijd voor ons klaar staan!

Prestaties in één oogopslag
Ben je nieuwsgierig en wil je de prestaties van Woonopmaat over 2021 in één oogopslag kunnen terugzien?  Klik dan hier: Infographic jaarverslag 2021

We hebben ook een kort filmpje met onze prestaties in 2021.
Klik hier WOM Jaarverslag 2021

Wil je nader in gesprek over onze prestaties of over verdere samenwerking? Neem dan contact op met Sjoerd Hooftman, bestuurder. Hij is bereikbaar via hooftman@woonopmaat.nl