Kingsford Smithstraat

Beverwijk
In ontwikkeling

Details

Plaats Beverwijk
Straat Kingsford Smithstraat
Opdrachtgever Woonopmaat/Gemeente Beverwijk
Start bouw September 2021
Start verhuur / verkoop Inschrijving is inmiddels gesloten
Aannemer BAM Wonen
Projectleider Richard Scholten

Omschrijving

Duurzaam wonen in stijl!
De nieuwbouw eengezinswoningen aan de Kingsford Smithstraat worden in de fraaie jaren ’30 stijl gebouwd. Iedere woning krijgt vloerverwarming, 12 zonnepanelen en een warmtepomp én ze zijn volledig gasloos. Deze duurzame woningen zijn klaar voor de toekomst.

Alle woningen hebben dezelfde indeling:

Begane grond
Een ruime tuingerichte woonkamer met openkeuken. Je kookt in deze woning op elektra. Via de openslaande deuren kom je in de achtertuin waar je kunt genieten van de ochtend- of avondzon. In de hal is een apart toilet met fontein. Via de hal en een vaste trap kom je op de eerste verdieping.

Eerste verdieping
Hier zijn drie slaapkamers; twee slaapkamers van circa 10,5 m2 en een slaapkamer van circa 5,5 m2.
De badkamer is voorzien van een wastafel, douche en een 2e toilet. Via een vaste trap kom je op de ruime bergzolder.

Zolder
De ruime bergzolder van circa 25 m2 is volledig open. Er is een dakraam en ruimte waar de installaties worden geplaatst.

Verhuur
De kale huur van de woningen is € 752,-* per maand. De servicekosten bedragen € 52,71* per maand (*prijspeil 2021).          

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor één van deze woningen zijn:

-          Gezinssamenstelling bestaat uit minimaal 3 personen.
-          Inkomen tussen de € 32.200,- en € 50.000,- (prijspeil 2021).

We verloten 30 woningen. De verwachte oplevering is april 2022.

Inschrijving en toewijzing
Inschrijving is inmiddels gesloten.

Onder toeziend oog van notaris Lautenbach heeft op maandag 25 oktober 2021 de loting van de Kingsford Smithstraat plaatsgevonden. Wij willen alle woningzoekenden bedanken voor hun enthousiasme en interesse.

Heb je vragen?
Onze medewerkers zijn bereikbaar op telefoonnummer 0251-256010 of stuur een e-mail naar verhuurkingsfordsmithstraat@woonopmaat.nl 

Alle genoemde en beschreven data zijn onder voorbehoud van procedures en besluitvorming. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. In geval van voortschrijdend inzicht bestaat de mogelijkheid dat hiervan wordt afgeweken.

Algemene informatie
De projectlocatie aan de Kingsford Smithstraat, voorheen een oude schoollocatie, was een braakliggend terrein. De veertig woningen zijn straks omringd door twee basisscholen en een bestaande woonwijk en worden in een autovrije woonstraat gebouwd.

Het plan is zo ingericht dat er zoveel mogelijk bomen kunnen blijven staan en dat de rand aan de Maerten van Heemskerkstraat en het oostelijk deel van de Kingsford Smithstraat groen is.

Verkeer en parkeren:
De parkeernorm voor de nieuw te bouwen woningen is 1,5 parkeerplaatsen / per woning. Dus voor 40 woningen zijn er 60 parkeerplaatsen nodig. Door een gehouden parkeertelling (op een dinsdagnacht in september) is het huidige aantal gebruikte parkeerplekken onderzocht. De 60 benodigde parkeerplaatsen en de benodigde parkeerplaatsen voor de huidige bewoners, worden in dit plan allemaal gerealiseerd. Verschil is dat in de nieuwe situatie de parkeerplaatsen vast aangegeven worden met gereguleerde parkeervakken.

Ontwerp openbare ruimte:
Er wordt gebruik gemaakt van gebakken klinkers voor de straat en gele betonstenen voor de stoep tussen de huizen in. De straat en de parkeerplaats worden met een zogenaamde aquaflow-ondergrond ingericht, wat betekent dat het regenwater via de verharding in de ondergrond kan worden opvangen en langzaam wordt weggevloeid naar het grondwater.

NIEUWSBRIEVEN

Nieuwsbrief september 2021

Februari 2021