Kingsford Smithstraat

Beverwijk
In ontwikkeling

Details

Plaats Beverwijk
Straat Kingsford Smithstraat
Opdrachtgever Woonopmaat/Gemeente Beverwijk
Start bouw April 2019
Start verhuur / verkoop Nog niet bekend
Projectleider Richard Scholten

Omschrijving

Bouw 40 woningen aan de Kingsford Smithstraat in Beverwijk.

Woningen:
-          90 - 110 m2 (Gebruiksoppervlakte)
-          3 slaapkamers
-          Beukbreedte woningen: 5,10 m
-          Minimale diepte woning: 9,30 m

BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw):
Vanaf 1 januari 2020 moeten alle woningen conform de BENG eisen worden gebouwd. Woonopmaat en de gemeente Beverwijk hebben de ambitie om dit al voor dit project te hanteren. De woningen worden dan ook zonder gasaansluiting opgeleverd en op een duurzame wijze verwarmd.

Het plan is zo ingericht dat er zoveel mogelijk bomen kunnen blijven staan en dat de rand aan de Maerten van Heemskerkstraat en het oostelijk deel van de Kingsford Smithstraat groen is.

Verkeer en parkeren:

De parkeernorm voor de nieuw te bouwen woningen is 1,5 parkeerplaatsen / per woning. Dus voor 40 woningen zijn er 60 parkeerplaatsen nodig. Door een gehouden parkeertelling (op een dinsdagnacht in september) is het huidige aantal gebruikte parkeerplekken onderzocht. De 60 benodigde parkeerplaatsen en de benodigde parkeerplaatsen voor de huidige bewoners, worden in dit plan allemaal gerealiseerd. Verschil is dat in de nieuwe situatie de parkeerplaatsen vast aangegeven worden met gereguleerde parkeervakken.

Voorlopig ontwerp openbare ruimte:
Er wordt gebruik gemaakt van gebakken klinkers voor de straat en gele betonstenen voor de stoep tussen de huizen in. De straat en de parkeerplaats worden met een zogenaamde aquaflow-ondergrond ingericht, wat betekent dat het regenwater via de verharding in de ondergrond kan worden opvangen en langzaam wordt weggevloeid naar het grondwater.

Planning:
Procedure wijziging bestemmingsplan: juni – december 2018
Aannemersselectie: oktober 2018
Planuitwerking woningen: november- december 2018
Aanvraag omgevingsvergunning: januari 2019
Start bouw: april 2019