Kingsford Smithstraat

Beverwijk
In ontwikkeling

Details

Plaats Beverwijk
Straat Kingsford Smithstraat
Opdrachtgever Woonopmaat/Gemeente Beverwijk
Start bouw Mei 2021
Start verhuur / verkoop Nog niet bekend
Aannemer BAM Wonen
Projectleider Richard Scholten

Omschrijving

Bouw 40 duurzame sociale huurwoningen aan de Kingsford Smithstraat in Beverwijk.

De duurzame woningen worden onder andere voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. De start van de bouw staat gepland voor mei 2021.

De projectlocatie aan de Kingsford Smithstraat, voorheen een oude schoollocatie, is nu een braakliggend terrein. De veertig woningen zijn straks omringd door twee basisscholen en een bestaande woonwijk en worden in een autovrije woonstraat gebouwd.

Het plan is zo ingericht dat er zoveel mogelijk bomen kunnen blijven staan en dat de rand aan de Maerten van Heemskerkstraat en het oostelijk deel van de Kingsford Smithstraat groen is.

Verkeer en parkeren:
De parkeernorm voor de nieuw te bouwen woningen is 1,5 parkeerplaatsen / per woning. Dus voor 40 woningen zijn er 60 parkeerplaatsen nodig. Door een gehouden parkeertelling (op een dinsdagnacht in september) is het huidige aantal gebruikte parkeerplekken onderzocht. De 60 benodigde parkeerplaatsen en de benodigde parkeerplaatsen voor de huidige bewoners, worden in dit plan allemaal gerealiseerd. Verschil is dat in de nieuwe situatie de parkeerplaatsen vast aangegeven worden met gereguleerde parkeervakken.

Ontwerp openbare ruimte:
Er wordt gebruik gemaakt van gebakken klinkers voor de straat en gele betonstenen voor de stoep tussen de huizen in. De straat en de parkeerplaats worden met een zogenaamde aquaflow-ondergrond ingericht, wat betekent dat het regenwater via de verharding in de ondergrond kan worden opvangen en langzaam wordt weggevloeid naar het grondwater.

NIEUWSBRIEVEN

Februari 2021