Kamer verhuren -

Kamer verhuren -

Woonproject

Woonproject

heb je een kamer over en wil je iemand tijdelijk helpen met woonruimte? Dat kan via het project ‘Onder de Pannen’. Dit project helpt mensen die door bijvoorbeeld scheiding of ontslag dringend op zoek zijn naar woonruimte. Als deze mensen tijdelijk een kamer huren, hebben ze een dak boven hun hoofd en kunnen ze op zoek gaan naar andere woonruimte.

Hoe werkt het?
Heb je een kamer over die je wilt verhuren? Dan kun je je aanmelden via Stichting de Regenboog. Deze stichting gaat op zoek naar een geschikte huurder. Zij gaan na of er een klik is tussen jou en de kamerhuurder. De kamerhuur duurt maximaal twaalf maanden. Je ontvangt hiervoor een (maandelijkse) vergoeding. Er zijn afspraken met gemeente en uitkeringsinstanties zodat je niet wordt gekort op een uitkering of toeslag.

Huurachterstand en meedoen?
Heb je een huurachterstand en wilt u meedoen? Dan zijn er mogelijkheden dat Stichting De Regenboog via het fonds ‘Kleine schuld, Grote winst’ een bestaande huurachterstand tot een bepaald bedrag in één keer betaalt aan Woonopmaat. 

Interesse?
Wil je meer weten over de verhuur van een kamer? Kijk op www.onderdepannen.nl. Hier vind je meer informatie en het aanvraagformulier Aanmeldformulier verhuurder.