Over Woonopmaat

Over Woonopmaat

Onze passie: Hier ben ik thuis

Onze passie: Hier ben ik thuis

Onze bewoners een echt thuis bieden, dát is ons doel en passie. Een plek hebben waar je altijd terecht kunt, waar je jezelf kunt zijn. In een buurt of wijk waarmee je je verbonden voelt. Ons koersplan 2019-2023 beschrijft wat en hoe we dit de komende jaren realiseren.

 

Hier ben ik thuis
We zijn een wooncorporatie. Met ruim 70 medewerkers en circa 8.800 sociale huurwoningen in Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee, zetten we ons dagelijks in om onze bewoners een thuis te bieden. We zijn er voor mensen met een bescheiden portemonnee. Binnen deze groep zijn we er voor iedereen: gezinnen, ouderen, jongeren en kwetsbare groepen.

Historie

Woonopmaat is al sinds haar ontstaan actief in de Noordelijke IJmond. De organisatie is ontstaan uit de fusie tussen Woonfederatie Heemskerk en Kennemer Wooncombinatie. Woonopmaat beheerde in haar beginperiode de woningen van Patrimonium regio Heemskerk. Later zijn deze woningen overgenomen door Woonopmaat. Woonfederatie Heemskerk en Kennemer Wooncombinatie zijn uit kleinere woningbouwverenigingen ontstaan. Deze vinden hun oorsprong meestal in de jaren vijftig, de periode waarin de sociale woningbouw in Heemskerk en Beverwijk een vlucht nam als gevolg van de groei van de Hoogovens (het tegenwoordige Tata Steel). Woonopmaat is altijd erg verbonden geweest met Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee. Dit maakt ons tot wie nu zijn. Dat koesteren we.

Hoe doen we het

Een thuis creëren doe je samen. Woonopmaat wil daarom een wooncorporatie zijn die tussen haar bewoners én haar belanghouders staat. Open, gastvrij en betrokken. Een organisatie waar bewoners graag mee in gesprek gaan over wat zij onder prettig wonen verstaan. Een netwerkorganisatie met een duidelijke focus. Een organisatie die begrijpt dat je bij de ontwikkeling van beleid of de uitrol van activiteiten eerst de buitenwereld naar binnen haalt. We zijn persoonlijk, nemen onze verantwoordelijkheid, luisteren en gaan samen op zoek naar maatwerk als de situatie daarom vraagt. Dit doen we met een trots bevlogen Woonopmaat team!

Wat we doen

We bieden betaalbare en comfortabele woningen, die passen bij de woonbehoeften van onze huidige én toekomstige bewoners. We dragen bij aan een prettige en veilige buurt en zijn daarin zichtbaar en nabij. We bieden een optimaal klantcontact en zorgen voor goed onderhoud. We kiezen voor duurzame oplossingen en werken daarmee aan een beter milieu. Met nieuwe woonproducten en dienstverlening spelen we in op de veranderende wensen van bewoners. We vinden het belangrijk dat onze bewoners zich ook thuis voelen bij Woonopmaat. Gastvrijheid staat daarom centraal bij alles wat we doen.

 

Koersplan 2019 - 2023
Woonopmaat Koersplan 2019-2023 Samenvatting Koersplan 2019-2020

Ondernemingsplan 2019 - 2023, met wijzigingen en aanvullingen januari 2021
Woonopmaat Ondernemingsplan 2019-2023

Activiteitenplan 2021
Activiteitenplan 2021