Huurwoning

Huurwoning

Wij bieden een groot aantal huurwoningen aan in de gemeenten Heemskerk en Beverwijk.

Hoe worden de huurwoningen verdeeld?
Via het optiesysteem worden de huurwoningen onder de woningzoekenden verdeeld. Het optiesysteem werkt volgens het principe ‘wie eerst komt, die eerst maalt’. Je kunt voor elke soort woning een omschrijving lezen en zien hoeveel wachtenden er zijn.

Het optiesysteem
Heb je interesse in een woning? Neem hierop een optie en je sluit automatisch achter in de rij aan. Een optie nemen kost 25 euro per optie.

Voorwaarden
Bij het optiemodel gelden voorwaarden en inkomenseisen. Deze eisen gelden ook voor Direct te huur.

Wachttijd
De wachttijd die bij de optie staat is een indicatie. Het is geen garantie dat je de woning krijgt binnen de genoemde wachttijd. De genoemde wachttijd is een gemiddelde van de wachttijden van optiehouders die eerder een woning kregen toegewezen. 

Direct te huur
Bij Direct te huur maak je via een loting gratis kans om snel een huurwoning te krijgen.

Hoe neem ik een optie?
Kijk hier voor de uitleg over het nemen van opties en het optiesysteem. Of bekijk hier een filmpje waarin wij uitleggen hoe het werkt.
Ga naar Mijn Woonopmaat om je aan te melden voor het optiesysteem en Direct te huur.
Met je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord kun je inloggen en krijg je toegang tot het systeem.

Mijn Woonopmaat
Hier kun je
• je opties beheren via optiebeheer.
• je eigen gegevens beheren en eventueel wijzigen.

Lees meer >>

Ik zoek

Type woning
Straat / Plaats
Huurprijs
Plaats
Woningtype
Aantal kamers
Toegankelijkheid
Senioren

Hoe werkt het?

 1. option 1

  Stap 1. Registreer je als woningzoekende

  Klik op de homepage rechtsboven op ‘Login’. Je komt nu op de pagina Mijn Woonopmaat. Hier kan je je gratis registreren als woningzoekende. Alleen geregistreerde woningzoekenden kunnen opties nemen. Als je bent geregistreerd als woningzoekende kan je, ook zonder dat je opties hebt, deelnemen aan ‘Direct te huur’.
 2. option 2

  Stap 2. Optie(s) nemen

  Na het registreren, kan je opties nemen. Let er bij het nemen van opties op dat je voldoet aan de voorwaarden die voor de betreffende optie gelden. Als je niet aan de voorwaarden voldoet, mogen wij de woning niet aan je verhuren.

  Op het moment dat je een optie(s) neemt, is er geen woning vrij. De woningen komen pas beschikbaar na opzegging van een zittende huurder.
 3. option 3

  Stap 3. Opties beheren

  Wil je wat veranderen aan je opties? Dat kan via Mijn Woonopmaat. Je kunt inloggen met je e-mailadres en het wachtwoord dat je bij je registratie als woningzoekende hebt opgegeven.

  Het is belangrijk dat jouw persoonlijke gegevens kloppen. Bijvoorbeeld als je e-mailadres verandert, je hebt een nieuw 06-nummer, jouw gezinssamenstelling is gewijzigd of jouw inkomen, wijzig dit dan direct bij Mijn Woonopmaat. Als Woonopmaat je niet kan bereiken, wordt ervan uitgegaan dat je geen belangstelling meer hebt. Vergeet niet jaarlijks je opties te verlengen.