Huurwoning

Woonopmaat biedt je een groot aantal huurwoningen in de gemeenten Heemskerk en Beverwijk.

De huurwoningen worden onder de woningzoekenden verdeeld via het optiesysteem. Het optiesysteem werkt volgens het principe ‘wie eerst komt, die eerst maalt’. Je kunt voor elke soort woning een omschrijving lezen en zien hoeveel wachtenden er zijn. Als je geïnteresseerd bent in een woning dan neem je hierop een optie en sluit je automatisch achter in de rij aan. Aan het nemen van opties zijn kosten verbonden: 25 euro per optie. In het optiemodel zijn inkomenseisen opgenomen. Deze eisen gelden ook voor Direct te huur.

De wachttijd die wordt genoemd bij de optie is een indicatie. Dit betekent dat het niet is gegarandeerd dat u de woning krijgt binnen de genoemde wachttijd. De genoemde wachttijd is een gemiddelde van de wachttijden van optiehouders die een woning kregen toegewezen. 

Daarnaast kun je bij Direct te huur gratis kans maken om snel een huurwoning te krijgen door middel van een loting.

Kijk hier voor de uitleg over het nemen van opties en het optiesysteem. Of bekijk hier een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe het werkt.
Ga naar Mijn Woonopmaat om je aan te melden voor het optiesysteem en Direct te huur.
Met je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord  kun je inloggen en krijg je toegang tot het systeem.

Je kunt op deze website onder Mijn Woonopmaat ook:
• Je opties beheren via optiebeheer.
• Je eigen gegevens beheren en eventueel wijzigen.

Ik zoek

Type woning
Straat / Plaats
Huurprijs
Plaats
Woningtype
Aantal kamers
Toegankelijkheid
Wachttijd
Senioren

Hoe werkt het?

Ik snap het
 1. Stap 1
  Stap 1. Registreer je als woningzoekende
  Op de pagina Mijn Woonopmaat kan je je registreren als woningzoekende. Alleen geregistreerde woningzoekenden kunnen opties nemen. Registreren is gratis. Als je geregistreerd bent als woningzoekende kan je, ook zonder dat je opties hebt, deelnemen aan Direct-te-huur.
 2. Stap 2
  Stap 2. Optie(s) nemen
  Je hebt je geregistreerd als woningzoekende. Nu kan je opties nemen. Als je opties neemt, let er dan op dat je voldoet aan de voor de betreffende optie geldende inkomenseis. Anders kan de woning niet aan je worden verhuurd. De inkomenseisen vind je onder passend toewijzen en de spelregels woningtoewijzingen.

  Op het moment dat je een optie(s) neemt, is er geen woning vrij. De woningen komen pas beschikbaar als een zittende huurder zijn woning heeft opgezegd.
 3. Stap 3
  Stap 3. Opties beheren
  Wil je wat veranderen aan je opties? Dat kan via Mijn Woonopmaat. Je kunt inloggen met je e-mailadres en het wachtwoord dat je bij je registratie als woningzoekende hebt opgegeven.

  Het is belangrijk dat jouw persoonlijke gegevens kloppen. Bijvoorbeeld als je e-mailadres verandert, je hebt een nieuw 06-nummer, jouw gezinssamenstelling is gewijzigd of jouw inkomen, wijzig dit dan direct bij Mijn Woonopmaat. Als Woonopmaat je niet kan bereiken, wordt ervan uitgegaan dat je geen belangstelling meer hebt. Vergeet niet jaarlijks je opties te verlengen.