Aanleg glasvezelnetwerk

Aanleg glasvezelnetwerk

Aanleg glasvezelnetwerk

24 augustus 2023

​​​​​​​Gemeenten Beverwijk en Heemskerk hebben aan Open Dutch Fiber toestemming gegeven een glasvezelnetwerk aan te leggen. Hierna heeft Open Dutch Fiber aan Woonopmaat gevraagd of zij het glasvezelnetwerk mogen aanleggen voor de woningen van Woonopmaat.

Woonopmaat geeft toestemming voor de aanleg tot aan de woning
Voor eengezinswoningen heeft Woonopmaat de aanleg tot aan de voordeur goedgekeurd. Voor appartementengebouwen maakt Open Dutch Fiber eerst een voorstel voor de installatie . Hierin staat of de aanleg in het gebouw van buiten naar binnen (of buitenom) mogelijk is. En wat zij ervoor moeten regelen. Woonopmaat beoordeelt dit voorstel. Als het installatie voorstel goed is geeft Woonopmaat toestemming voor het aanleggen van glasvezel in het appartementengebouw. Voor appartementengebouwen in een VvE beoordeelt het VvE-bestuur het voorstel en geeft toestemming.

Als Woonopmaat of het VvE-bestuur toestemming geeft, kan de straat rondom uw appartementengebouw open. De glasvezelkabels gaan dan de grond in. De kabel komt op een centraal punt het gebouw in.

U geeft toestemming voor de aanleg in uw woning 
Als de kabel in het gebouw is, krijgt u een kaartje van Open Dutch Fiber in uw brievenbus. Met dit kaartje kunt u een afspraak maken om glasvezel in uw woning aan te leggen.

Heeft u een afspraak gemaakt voor het aanleggen in uw woning? Dan komt een medewerker van Open Dutch Fiber bij u aan de deur. Deze medewerker legitimeert zich met een pasje. Daarop staat het logo van Open Dutch Fiber en een foto. De medewerker vraagt dan om uw toestemming voor het aansluiten van glasvezel in uw woning. U geeft dus zelf toestemming voor de aanleg in uw woning.

Als u toestemming heeft gegeven ontvangt u een bericht van de aannemer. Dat is ongeveer 2 weken voordat de aannemer de glasvezel in uw woning komt aansluiten. Dit gebeurt meestal in de meterkast.

U beslist zelf of u glasvezel gaat gebruiken 
De aanleg en de installatie van het glasvezel aansluitpunt is gratis. U hoeft hier niet voor te betalen. U kunt de glasvezelaansluiting gaan gebruiken, maar dat hoeft niet. Als u het wilt gaan gebruiken, moet u hiervoor betalen via een abonnement. U beslist zelf of u hiervoor een abonnement neemt. Hier staan wij als Woonopmaat buiten.

Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel in uw woning?
Neem dan contact op Open Dutch Fiber. U bereikt hen via email op info@opendutchfiber.nl of via de telefoon op 088 - 1633 633.