Eerste sleutel Kingsford Smithstraat

Eerste sleutel Kingsford Smithstraat

Eerste sleutel Kingsford Smithstraat

14 april 2022

Uitreiking eerste sleutel eengezinswoningen Kingsford Smithstraat

Op dinsdag 15 maart werden de sleutels van de eerste vijf woningen in het project aan de Kingsford Smithstraat uitgereikt. BAM Wonen heeft hier in opdracht van Woonopmaat in totaal 40 energiezuinige sociale huurwoningen gebouwd. Om deze oplevering te vieren overhandigde wethouder Serge Ferraro (wonen) in het bijzijn van Sjoerd Hooftman, directeur-bestuurder van Woonopmaat, en Véronique Leenhouwers, commercieel directeur bij BAM Wonen, de sleutel aan de eerste huurders.

Energiezuinige woningen
Op de plek van het voormalige schoolgebouw aan de Kingsford Smithstraat realiseerde BAM Wonen, in een bouwtijd van slechts zes maanden, veertig woningen in sfeervolle jaren dertig bouwstijl. De energiezuinige eengezinswoningen voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen: ze zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen, worden verwarmd met een warmtepomp en hebben vloerverwarming.

Betrokken bewoners
De gemeente en buurtbewoners zijn uitgebreid betrokken bij de invulling van het bouwplan en de herinrichting van de openbare ruimte. Tijdens de bouwwerkzaamheden is de riolering vervangen en de openbare ruimte ingericht. Hiermee is de overlast voor de buurtbewoners beperkt gebleven.