Glasschade? Meld het op tijd!

Glasschade? Meld het op tijd!

Glasschade? Meld het op tijd!

31 januari 2024

Het kan gebeuren. Er breekt een raam in je woning. Bijvoorbeeld doordat er iets tegen aan viel. En soms gebeurt het ook dat er een barst in je ruit ontstaat doordat er een temperatuurverschil van 30 graden is ontstaan. Het is dan fijn als de ruit snel weer wordt vervangen. Op tijd melden is dan het advies. Maar binnen welke termijn en hoe doe je dat?

Een ruitschade meld je via het servicenummer 0251-750900. Ook kun je je schade online melden met een formulier op onze website. Je geeft je naam en je adres door. En je geeft aan wat er gerepareerd moet worden.

Zodra je melding binnen is, maakt ons onderhoudsbedrijf Huipen een afspraak met je. Zij komen langs en beoordelen de schade. Ze bekijken hoe de schade is ontstaan en hoe de schade kan worden hersteld. Woon je in een VvE? Soms is er dan een ander onderhoudsbedrijf.

Huur je een woning van Woonopmaat, dan ben je altijd verplicht een schade te melden. Dat lees je ook terug in de huurvoorwaarden op onze website. Doe je dat niet op tijd, dan kan er (meer) schade aan de woning ontstaan.

Kort gelden ontvingen we een schademelding pas na 7 maanden. Door de ruitschade was een andere schade ontstaan. De verzekering vergoedde deze schade niet. En de huurder ontving een rekening voor de schade. Voorkom dus gedoe en meld schades altijd binnen 6 weken!

Heb je een vraag over een ruitschade? Of wil je een (ruit)schade melden? Neem contact op met het ons onderhoudsbedrijf op nummer 0251-750900. Zij helpen je graag.