Grof afval, waar breng je dit naar toe?

Grof afval, waar breng je dit naar toe?

Grof afval, waar breng je dit naar toe?

31 januari 2024

Op vrijdag 19 januari organiseerden we een opruimdag in de Normandiëlaan in Heemskerk. De bewoners van deze straat ruimden hun zolders op en maakten daarbij de ruimten leeg. Dat is nodig voor het isoleren van de daken van hun woningen. Voor het afval waren afvalbakken beschikbaar gesteld door de aannemer die er aan de slag gaat. Maar wat als jij ook wilt opruimen. En er staan geen grote afvalbakken in de straat. Waar moet je dan met je afval heen?

Afval achtergelaten bij containers in de straten. Het is een van de grootste ergernissen van bewoners. Het maakt dat bewoners minder plezierig wonen in hun straat wijk of buurt.

Woonopmaat heeft zes sociaal buurtbeheerders: Jonathan, Marcel, Bas, Erik, Anil en Lahbib. Zij dragen bij aan leefbare en schone straten, wijken en buurten. Dat doen zij door bewoners aan te spreken. Bijvoorbeeld als ze zien dat zij grof afval in de straat achterlaten. En ook door afval af te laten voeren. Via de Fixi app melden zij dit bij de gemeente.

Iedereen met een huis in Beverwijk en Heemskerk is zelf verantwoordelijk voor het afvoeren of wegbrengen van zijn afval. En iedereen met een huis in Beverwijk en Heemskerk heeft een afvalpas. Daarmee kun je ondergrondse containers openen om afval weg te doen. En met de afvalpas kun je ook grof afval wegbrengen naar het afvalbreng station aan BUKO Bedrijvenpark 1 in Beverwijk. Zij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 18.15 uur.

Kun je niet zelf grof afval naar dit afvalbreng station brengen? Bijvoorbeeld omdat je geen auto hebt. En is het geen bouwafval zoals steen, beton of glas. Dan kun je een afspraak maken met de HVC. Een afspraak maken doe je online via de website van de HVC . Als je afval opgehaald kan worden, ontvang je per email een bevestiging van de ophaal actie. Daarin staat de datum waarop het afval wordt opgehaald. Op de afgesproken dag zet je je afval om 7.30 uur op de afgesproken plaats buiten.

En ben je je afvalpas kwijt, kun je een nieuwe pas aanvragen. Ook dat regel je via de website van de HVC een afvalpas aanvragen.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag over afval? Ons kantoor is op werkdagen open voor vragen. En telefonisch kun je ons bellen op het nummer 0251- 256010