Opvang vluchtelingen

Opvang vluchtelingen

Opvang vluchtelingen

22 maart 2022

Woonopmaat helpt bij opvang van vluchtelingen uit Oekraïne
We zijn persoonlijk, nemen onze verantwoordelijkheid, luisteren en gaan samen op zoek naar maatwerk als de situatie daarom vraagt. Dit doen we met een trots bevlogen Woonopmaat team!
Ook in omstandigheden die heel onverwacht zijn. Want maatwerk bieden is wat we op dit moment doen. Door vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen in 14 wisselwoningen in Heemskerk. En door op andere manieren te kijken hoe we praktische hulp kunnen bieden. Hieronder lees je wat we op dit moment weten over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Op dit moment vangen wij vluchtelingen op in 14 appartementen
Dit zijn driekamerappartementen in de Bilderdijkstraat in Heemskerk. We gebruiken deze woningen normaal als tussenoplossing. Bijvoorbeeld als bewoners verhuizen uit een sloopwoning. Omdat deze woningen nu beschikbaar zijn, gebruiken we ze als een veilige en fijne woonomgeving voor gevluchte mensen uit Oekraïne.

We kijken naar andere mogelijkheden voor de opvang
Dat doen we samen met gemeente. Zo’n mogelijkheid is bijvoorbeeld het ombouwen van kantoren naar tijdelijke woonruimtes. Op dit moment hebben wij hier nog geen informatie over. Zodra we meer weten, lees je er op onze website meer over.

We weten nog niet hoe lang en aan wie we opvang blijven bieden
We verwachten dat dit voor een langere periode zal zijn. Want niemand weet hoe lang de situatie in Oekraïne duurt. Daarom vinden wij het heel belangrijk om ondertussen zo goed mogelijk hulp te bieden.

De opvang heeft geen invloed op de kans op een andere woning
Sta je in de wachtrij voor een andere huurwoning. Weet dat de woningen die wij nu beschikbaar stellen, geen woningen zijn voor de gewone verhuur. Je plek in de wachtrij voor een andere huurwoning verandert niet.

Je kan ook je steentje bijdragen
Met een warm welkom voor de vluchtelingen of een praatje als dat kan. Je kunt ook op andere manieren hulp aanbieden. Hieronder lees je waar je terecht kunt als je wilt helpen. Of als je andere vragen hebt.
- Wil je ruimte aanbieden, spullen doneren of geld geven? Kijk dan op www.heemskerk.nl/laatste-nieuws/wat-kunnen-we-doen-voor-oekrainers.
- Heb je opmerkingen, ideeën of vragen? Mail dan naar hulpvooroekraine@heemskerk.nl.
- Heb je vragen voor Woonopmaat? Bel dan naar 0251 - 256010. Wij helpen je graag verder.
- Heb je vragen voor de gemeente? Bel dan naar 0251 - 140251. Zij helpen je graag verder.