13 november 2023 - Struiken ‘geroofd’ in project De Geelvinck

13 november 2023 - Struiken ‘geroofd’ in project De Geelvinck

13 november 2023 - Struiken ‘geroofd’ in project De Geelvinck

13 november 2023

Het stroomde van de regen op vrijdag 10 november. Toch weerhield dat ‘struikrovers’ er niet van struiken te roven uit de tuinen van 52 woningen in project De Geelvinck.

Samen met vrijwilligers van stichting Struikroven, gemeente Heemskerk en onze bouwpartners Boele en Bébouw, hebben omwonenden van de Cornelis Geelvinckstraat in Heemskerk, diverse planten en struiken uit de tuinen gehaald. Bedoeld om mee te nemen naar een ‘nieuwe’ tuin of balkon. En daarmee het groen een tweede leven te geven.

Kees Fes, manager Wonen bij Woonopmaat en Ani Zalinyan, wethouder van gemeente Heemskerk, gaven het startsein voor de dag. Samen spitten zij een hortensiastruik uit de grond. De struik krijgt een mooi nieuw leven in een tuin in een van de straten in de omgeving. Het groen van de wijk blijft daarmee behouden. 

In project De Geelvinck, worden 52 woningen gesloopt. Er worden 72 energiezuinige en duurzame woningen terug gebouwd. Verduurzamen is één van de belangrijkste opgaven waar Woonopmaat zich de komende jaren samen zich voor inzet. Samen met gemeente Heemskerk en samen met de bewoners en omwonenden. 

Planten en struiken, maar ook andere onderdelen uit tuinen, zoals tegels of regentonnen, een tweede leven geven is ook een vorm van duurzaamheid. Zo simpel kan het dus soms zijn.