Veel blije gezichten tijdens de kijkdag op de Grebbestraat

Veel blije gezichten tijdens de kijkdag op de Grebbestraat

Veel blije gezichten tijdens de kijkdag op de Grebbestraat

26 januari 2024

Zaterdag 20 januari namen ruim 25 toekomstige bewoners van de Grebbestraat alvast een kijkje in hun nieuwe woning en woongebouw. Daarvoor stelden De Toekomstgroep, Woonopmaat en Odion de hekken van het bouwterrein open. 

Toekomstige bewoners, familieleden, begeleiders, medewerkers en zelfs sommige overburen; aan belangstelling geen gebrek!

Er werd bekeken en gemeten. Veel lof is er voor de ruime kamers, woningen, gangen en kantoren. Die ruimte is ook nodig omdat veel toekomstige bewoners zich met een (elektrische) rolstoel voortbewegen. De bewoners kunnen niet wachten om in maart de sleutel van hun 'zelfstandige' woning in ontvangst te nemen.

De Toekomstgroep bouwt in opdracht van Woonopmaat en Odion, een nieuw woongebouw aan de Grebbestraat. Het woongebouw telt straks 35 woningen, appartementen en studio’s verdeeld over 3 woonlagen. De woningen zijn bedoeld voor jong volwassenen in de leeftijd van 22 tot 35 jaar met een lichamelijke beperking, veelal door niet aangeboren hersenletsel. Naast zelfstandige woningen heeft het gebouw op iedere woonlaag ook een gemeenschappelijke huiskamer en facilitaire ruimtes. 

Het woongebouw is straks helemaal van deze tijd. Er zijn geen gasaansluitingen meer; Verwarming gaat via een warmtepomp. Met zogenaamde balans- ventilatie wordt warmte lucht afgezogen maar ook weer terug gewonnen. En er liggen zonnepanelen op het dak om elektriciteit op te wekken