Wonen in een woongroep

Wonen in een woongroep

Wonen in een woongroep

30 mei 2024

Wonen in een woongroep heeft zo zijn voordelen. Je woont er samen met mensen van je eigen leeftijd. Het biedt veiligheid en gezelligheid. Het geeft je het gevoel dat je bij elkaar hoort. En de mensen die in een woongroep wonen regelen zelf wie er bij hen komt wonen als er een woning vrijkomt.

Woongroepen regelen zelf nieuwe bewoners
Woonopmaat heeft 3 woongroepen: Beijenlust, d’Oldenborgh en Burisbeek. De mensen in een woongroep wonen allemaal in een eigen woning in een gebouw. Samen delen ze één of meer algemene ruimtes. Daar organiseren ze activiteiten. En daar ontmoeten de bewoners elkaar. En komt er een woning vrij? Dan regelen ze zelf een nieuwe bewoner.

Woongroepen houden een wachtlijst bij
Op de wachtlijst staan mensen die graag in een woongroep willen wonen. Zij hebben daarvoor een gesprek gehad met de bewoners van de woongroep. In dat gesprek legt de woongroep uit wat het betekent om in een woongroep te wonen. Ook vertellen ze wat de regels en afspraken zijn. Is er een match? Dan plaats de woongroep je op de wachtlijst.

Woongroepen verdelen de woningen zelf
Komt er een woning in een woongroep vrij? Dan biedt de woongroep de woning aan de persoon bovenaan de wachtlijst. De verdeling gaat dus niet via MijnWoonservice.

Wel gelden dezelfde regels om een woning te kunnen huren. Je kunt alleen een woning huren als de huurprijs bij je inkomen past. Informatie over passend toewijzen vind je op: https://www.volkshuisvestingnederland.nl/onderwerpen/dossier-woningtoewijzing/alle-illustratieve-artikelen/veelgestelde-vragen-over-passend-toewijzen

Heb je interesse om te gaan wonen in een woongroep? 
Neem dan contact op met een van de woongroepen. Zij vertellen je over hun inschrijfvoorwaarden. Kijk voor meer informatie op : www.woonopmaat.nl/wonen-in-een-woongroep.

Heb je andere vragen over woongroepen? Neem dan contact op met Woonopmaat. Dan kan telefonisch op nummer 0251 256010 of stuur een email naar post@woonopmaat.nl.