Woonopmaat bouwt flexwoningen bij het Tolhek

Woonopmaat bouwt flexwoningen bij het Tolhek

Woonopmaat bouwt flexwoningen bij het Tolhek

28 maart 2023

Flexwoningen om mensen snel aan een woning te helpen.
Voor veel mensen is het heel moeilijk om snel een geschikte woning te vinden. Flexwoningen bieden dan een uitkomst. We zetten ze in voor mensen die snel een woning nodig hebben. Maar ook statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne bieden we met flexwoningen een tijdelijke woning. Woonopmaat heeft vijftig flexwoningen aangeschaft. Aan het eind van dit jaar zijn ze klaar.

Kwalitatief goede en duurzame woningen voor een bepaalde tijd
Dat is de definitie van flexwoningen. Ze passen qua uitstraling ook goed in omgeving waar ze komen te staan. Gemeente Heemskerk zorgt voor de bouwgrond en bepaalt mogelijke  locaties. De woningen blijven volgens afspraak met de gemeente tien jaar op een locatie staan. Hierna bekijken we of deze periode met vijf jaar willen verlengen.

Omwonenden van vijf locaties uitten hun wensen en zorgen
Dat gebeurde op woensdagavond 22 maart. De omwonenden van vijf mogelijke locaties waren door de gemeente uitgenodigd. Professionals van gemeente Heemskerk waren deze avond samen met professionals van Woonopmaat aanwezig om vragen van omwonenden te beantwoorden.

Het Tolhek is gekozen als locatie
De raadscommissie van gemeente Heemskerk heeft dit besloten tijdens hun vergadering op donderdagavond 23 maart. Dat deed zij met de informatie die op de avond met omwonenden was opgehaald. De komende maanden bereidt de gemeente samen met Woonopmaat de locaties voor. Zo moeten alle voorzieningen als stroom en water worden geregeld. En ook moet de omgeving zo worden ingericht dat de bewoners er straks veilig kunnen wonen.