Woonopmaat Doet! 2022: leefbaarheid door de ogen en oren van onze bewoners

Woonopmaat Doet! 2022: leefbaarheid door de ogen en oren van onze bewoners

Woonopmaat Doet! 2022: leefbaarheid door de ogen en oren van onze bewoners

4 januari 2023

In het bewonersblad Thuis van september 2022 deden we een oproep aan onze bewoners. We riepen hen op zich te melden voor Woonopmaat Doet! van 10 november. Op deze dag gingen alle medewerkers van Woonopmaat de wijk in. Om van de bewoners te horen wat zij vinden van hun straat, buurt of wijk. Waar zij trots of tevreden over zijn. Maar ook om te horen wat beter kan.

Ruim 60 bewoners gaven gehoor aan deze oproep. En alle 60 hebben we gesproken. We maakten een rondje met hen door de straat. Het leverde ons mooie gesprekken op. En ook informatie waar we wat mee kunnen. Informatie over hoe onze bewoners kijken naar hun straat, buurt of wijk. Is het er goed toeven? Of zijn er aandachtpunten waar we wat aan moeten doen?

Van de meeste bewoners kregen we terug dat zij er met veel plezier wonen. En het groen in de omgeving, hun uitzicht en fijne buren zeer waarderen.

Bewoners zijn minder tevreden over achtergelaten grof afval. Over groen in tuinen en openbare plantsoenen dat niet is bij gehouden. Maar ook over "wees"-fietsen, die zijn achtergelaten door de eigenaar. Ook is men minder tevreden over te weinig parkeerplek, slechte bestrating, hangjongeren en graffiti en hard rijden door de straten.

Onze wijkopzichters hebben alle opmerkingen bekeken. En hebben samen met de sociaal buurtbeheerders overlegd waar we mee aan de slag gaan. De komende tijd vertellen we erover op onze website.

Niet alles wat bewoners noemden is een taak voor Woonopmaat. Beide gemeenten brengen we op de hoogte van wat bewoners ons hebben laten zien én verteld. En samen met hen, maar ook met onze bewoners, zetten we stappen om onze straten, buurten en wijken weer een stukje leefbaarder te maken.

Al met al was het een zeer geslaagde middag. We bedanken alle bewoners voor hun bijdrage. Kijk voor een korte terugblik naar het volgende filmpje.