Woonopmaat doet mee met het project ‘Onder de Pannen’

Woonopmaat doet mee met het project ‘Onder de Pannen’

Woonopmaat doet mee met het project ‘Onder de Pannen’

18 oktober 2021

Heeft u een kamer over en wilt u iemand tijdelijk helpen met woonruimte? Dan kan dit via het project ‘Onder de Pannen’. Dit project helpt mensen die bv door scheiding of ontslag dringend op zoek zijn naar woonruimte. Als deze mensen tijdelijk een kamer huren hebben ze een dak boven hun hoofd en kunnen op zoek gaan naar andere woonruimte.

Hoe werkt het?
Heeft u een kamer over en wilt u deze verhuren dan kunt u zich aanmelden via stichting de Regenboog. Deze stichting gaat op zoek naar een geschikte huurder. Zij gaan na of er een klik is tussen u en de kamerhuurder. De kamerhuur duurt maximaal 12 maanden. U ontvangt een (maandelijkse) vergoeding hiervoor. Er zijn afspraken met gemeente en uitkeringsinstanties zodat u niet gekort wordt op een uitkering of toeslag.

Heeft u een huurachterstand en wilt u meedoen? Dan zijn er mogelijkheden dat stichting De Regenboog via het fonds ‘Kleine schuld, Grote winst’ een bestaande huurachterstand tot een bepaald bedrag in één keer betaalt aan de Woonopmaat. 

Interesse?
Wilt u meer weten over de verhuur van een kamer kijk op www.onderdepannen.nl. Hier vindt u meer informatie en hier staat ook het aanvraag formulier Aanmeldformulier verhuurder.