Woonopmaat en Odion tekenen huurcontract

Woonopmaat en Odion tekenen huurcontract

Woonopmaat en Odion tekenen huurcontract

9 juni 2022

Aan de Beverwijkse Grebbestraat worden volgend jaar april 35 nieuwe zorgwoningen opgeleverd.

Zorgor­ganisatie Odion en woningcorporatie Woonopmaat tekenden op 7 juni de huurovereenkomst van het pro­ject dat Laan van Kanaän gaat heten.

Het gaat om een gebouw van drie woonlagen, bedoeld voor (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking of niet-aange­boren hersenletsel. "Woonopmaat is er ook voor mensen met een be­perking. Met de bouw van deze zor­gappartementen zorgen we ervoor dat 35 (jong)volwassenen met een beperking straks een betaalbare huurwoning kunnen betrekken. En dat zij de zorg en begeleiding kun­nen krijgen die zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen", al­dus Sjoerd Hooftman, directeur-bestuurder van Woonopmaat.

Het pand wordt gebouwd op de plek waar voorheen het schoolgebouw van de Wilgenroos stond. Op dit moment staan de muren van de woningen op de begane grond al. Ook de vloer van de woonlaag erboven is gelegd. Het complex wordt gebouwd door Delfsma Bouw & Ontwikkeling uit Friesland. De naam Laan van Kanaän is niet helemaal toevallig gekozen. Deze straat doorkruist de Grebbestraat, vlak naast het project.

Klassiek
Naast woningen zullen er ruimtes komen voor begeleidend personeel. Ook zal er op iedere verdieping een gemeenschappelijke woonkamer zijn. De woningen worden voorzien van zonnepanelen. De buitenkant wordt voorzien van klassiek metselwerk waarbij is gekozen voor circulariteit. Dit houdt in dat de afgebik­te stenen van het voormalig schoolgebouw worden gebruikt voor de buitenste muur.

"Kunnen wonen op een plek die bij je past met de zorg en ondersteuning die je nodig hebt, daar gaan we voor bij Odion," aldus Odionbe­stuurder Annemarie van Dalen. "De nieuwe woningen aan de Grebbestraat gaan daar zeker aan bijdra­gen. Het heeft even geduurd, maar het is gelukt. Ik ben blij dat we samen zo'n mooi project kunnen realiseren voor onze cliënten."

Klankbordgroep
De bouw van de woningen maakt deel uit van de gebiedsvisie Kuenenplein. De gemeente en buurtbewoners worden betrokken bij het maken van plannen voor de wijk via de klankbordgroep Kuenenplein. Deze klankbordgroep is in de zomer van 2020, midden in de coronatijd, ge­start. Ondanks de coronamaatregelen waardoor het overleg op een andere manier vorm had dan in fysieke bijeenkomsten, leidde dit volgens Woonopmaat tot veel betrokkenheid de bewoners.

Meer informatie over dit project lees je hier.