Loirestraat en omgeving

Heemskerk
In ontwikkeling

Details

Plaats Heemskerk
Straat Loirestraat, Beneluxlaan, Boutonnestraat, Rhonestraat en Sevrestraat
Opdrachtgever Woonopmaat
Start bouw Nog niet bekend
Aannemer Nog niet bekend
Projectleider Benny Duimel
Bewonersbegeleider Cisca Smit

Omschrijving

Inleiding
Mensen een fijn huis én een thuis bieden. Daar gaan we voor! We zetten een stapje extra voor onze bewoners zodat ze prettig wonen in hun huis en in hun buurt. Zo willen we ook dat onze bewoners zich thuis voelen in de woningen aan de Loirestraat, Beneluxlaan, Boutonnestraat, Rhonestraat en Sevrestraat. In deze opdracht wordt met “de Loirestraat” de volgende adressen bedoeld:

  • Beneluxlaan: 601, 607, 609, 613 en 615 t/m 619
  • Boutonnestraat: 4 t/m 16
  • Loirestraat: 1, 5 t/m 19, 2 t/m 6, 10 t/m 17 en 20 t/m 28
  • Rhonestraat: 1 t/m 19
  • Sevrestraat 1, 3 en 7 t/m 15

Het project Loirestraat e.o. gaat een belangrijke bijdrage leveren aan onze doelen duurzaamheid, wooncomfort en klantbeleving.

Actueel
De woning wordt gewaardeerd op haar grootte, de indeling, de grote tuin, en de centrale ligging ten opzichte van winkels en openbaar vervoer. De grootste wens is om te werken aan verlaging van de energielasten en het verbeteren van de sociale veiligheid in de omgeving.

Onder een aantal bewoners leeft de gedachte om door te stromen naar een gelijkvloerse woning. Er is vraag naar aanpassing van de zolder als zolderkamer en in het verleden is er veel diversiteit ontstaan in de indeling van de woning. Om de sociale veiligheid te vergroten is de wens dat er een oplossing komt voor het groeiend probleem aan “wild” parkeren en te hard rijden in de straat. Een duidelijker onderscheid tussen stoep, weg en parkeervakken. Daarnaast wil men de omgeving graag een lichtere uitstraling geven. Toepassen van verlichting in stegen en beperken van grote bomen en overwoekerende gevels. Onder de bewoners is grote interesse in zonnepanelen.

Woonopmaat gebruikt het Sociaal Statuut als onderlegger voor het vaststellen van het Sociaal Project Plan per project/wijk.

Huurdersinformatie
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met bewonersbegeleider Cisca Smit via 0251-256010.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief april 2022