Normandiëlaan en omgeving

Heemskerk
In ontwikkeling

Details

Plaats Heemskerk
Straat Normandiëlaan, Bretagnestraat en Lombardijestraat
Opdrachtgever Woonopmaat
Start bouw Nog niet bekend
Aannemer Nog niet bekend
Projectleider Benny Duimel
Bewonersbegeleider Cisca Smit

Omschrijving

Mensen een fijn huis én een thuis bieden. Daar gaan we voor. Hoe kunnen we een stapje extra zetten voor onze bewoners? Zodat ze prettig wonen in hun huis en in hun buurt. Zo ook willen we dat onze bewoners zich thuis voelen in de 99 woningen aan de Normandiëlaan, Bretagnestraat en Lombardijestraat. In deze opdracht wordt met “de Normandiëlaan” het complex 1131 bedoeld met haar 99 eengezinswoningen uit 1967 en directe leefomgeving. De adressen zijn:

·         Bretagnestraat: 1 t/m 37, 2 t/m 40

·         Lombardijestraat: 1 t/m 37, 2 t/m 40

·         Normandiëlaan: 1 t/m 13, 2 t/m 28

Het project Normandiëlaan e.o. moet een belangrijke bijdrage leveren aan onze doelstellingen duurzaamheid, wooncomfort en klantbeleving.

De bewoners ervaren het als prettig wonen in de Normandiëlaan e.o. De gemiddelde woonduur is 20 jaar. De woningen zijn betaalbaar (gemiddeld onder de huurtoeslaggrens). De woning wordt gewaardeerd op haar grootte, de indeling, de grote tuin, de ruime opbouw van de wijk met de hofjes en de centrale ligging ten opzichte van het dorp en voorzieningen zoals het station. De grootste wens van de bewoners is om er te blijven wonen. Om dat nog lang prettig te doen, is isolatie een must. De woningen zijn koud, vochtig en de energierekening is hoog. Er is een groot verschil in woonbeleving tussen de bewoners die sinds 2012 een geïsoleerd dak hebben en de bewoners dit niet hebben. De eerste groep waardeert de woning  en de duurzaamheid hoger. Zij ervaren een grote verbetering in het wooncomfort en de lage energierekening. Zeker als er ook voor zonnepanelen is gekozen.

Woonopmaat gebruikt het Sociaal Statuut als onderlegger voor het vaststellen van het Sociaal Project Plan per project/wijk.

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief oktober 2021