Normandiëlaan en omgeving

Heemskerk
In ontwikkeling

Details

Plaats Heemskerk
Straat Normandiëlaan, Bretagnestraat en Lombardijestraat
Opdrachtgever Woonopmaat
Start bouw Nog niet bekend
Aannemer Nog niet bekend
Projectleider Benny Duimel
Bewonersbegeleider Cisca Smit

Omschrijving

Inleiding
Mensen een fijn huis én een thuis bieden. Daar gaan we voor. Hoe gaan we een stapje extra zetten voor onze bewoners? Zodat ze prettig wonen in hun huis en in hun buurt. We willen dat de bewoners zich thuis voelen in de 99 woningen aan de Normandiëlaan, Bretagnestraat en Lombardijestraat. In deze opdracht wordt met “de Normandiëlaan” de volgende adressen bedoeld:

  • Bretagnestraat: 1 t/m 37, 2 t/m 40
  • Lombardijestraat: 1 t/m 37, 2 t/m 40
  • Normandiëlaan: 1 t/m 13, 2 t/m 28

Het project Normandiëlaan e.o. gaat een belangrijke bijdrage leveren aan onze doelstellingen duurzaamheid, wooncomfort en klantbeleving.

Actueel
De woning wordt gewaardeerd op haar grootte, de indeling, de grote tuin, de ruime opbouw van de wijk met de hofjes en de centrale ligging ten opzichte van het dorp en voorzieningen zoals het station. De grootste wens van de bewoners is om er te blijven wonen. Om dat nog lang prettig te doen, is isolatie nodig. De woningen zijn koud, vochtig en de energierekening is hoog. Er is een groot verschil in woonbeleving tussen de bewoners die sinds 2012 een geïsoleerd dak hebben en de bewoners dit niet hebben. De eerste groep waardeert de woning en de duurzaamheid hoger. Zij ervaren een grote verbetering in het wooncomfort en de lage energierekening. Zeker als er ook voor zonnepanelen is gekozen.

Woonopmaat gebruikt het Sociaal Statuut als onderlegger voor het vaststellen van het Sociaal Project Plan per project/wijk.

Planning

  • Bij akkoord op het renovatievoorstel starten na de zomer van 2023 de werkzaamheden.
  • Het gehele project is naar verwachting klaar in de herfst van 2024.

Huurdersinformatie
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met bewonersbegeleider Cisca Smit via 0251-256010.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief oktober 2023
Nieuwsbrief februari 2023
Nieuwsbrief april 2022
Nieuwsbrief oktober 2021