Zonnepanelen voor bewoners van Woonopmaat

Zonnepanelen voor bewoners van Woonopmaat

Zonnepanelen voor bewoners van Woonopmaat

Zonnepanelen voor bewoners van Woonopmaat

Woonopmaat wil dat al haar bewoners kunnen profiteren van zonne-energie. Lagere energiekosten voor iedereen. Om dichter bij dit doel te komen, werkt Woonopmaat samen met Sunergetic.

Geldt dit voor alle woningen van Woonopmaat?
Alle bewoners van Woonopmaat kunnen zich nu inschrijven om zonnepanelen te laten installeren door Sunergetic. Sommige woningen komen eerder aan de beurt dan andere, omdat er nog onderhoud gepland staat.

Welke volgorde houden jullie aan voor installatie van de zonnepanelen?

  • De eengezinswoningen die in de komende tien jaar geen onderhoud aan het dak hebben, komen in aanmerking voor zonnepanelen.
  • De eengezinswoningen die in de komende tien jaar wel onderhoud aan het dak hebben, moeten wachten tot na het onderhoud. Daarna kunnen de zonnepanelen geïnstalleerd worden.
  • Voor de hoogbouw worden bewoners zelf benaderd door Woonopmaat.

Hoe weet ik of mijn woning in aanmerking komt voor zonnepanelen?
Bewoners van woningen die in aanmerking komen voor het zonnepanelenproject, ontvangen hierover een brief.

Hoeveel kost dit mij als huurder van een eengezinswoning?Woonopmaat schaft de zonnepanelen aan. De bewoners betalen een maandelijkse vergoeding. Dit is voordelig voor bewoners. U bespaart namelijk meer energiekosten dan dat u moet betalen voor de huur van zonnepanelen. Hoeveel het u precies opbrengt, hangt van verschillende zaken af. De ligging van de woning, het aantal bewoners per huishouden en het energieverbruik hebben invloed op de hoogte van de kosten.

Is Sunergetic verantwoordelijk voor het onderhoud van alle zonnepanelen?
Wel voor de nieuwe panelen die vanaf september 2023 worden geinstalleerd. Voor de eerder geïnstalleerde panelen blijft Energie in Huis verantwoordelijk voor het onderhoud.

Veelgestelde vragen Zonnepanelen