Doelstellingen Woonopmaat

Doelstellingen Woonopmaat

Doelstellingen Woonopmaat

1) Biedt voor iedereen zoveel mogelijk keuze 
Wil je een huis kopen? Of denk je eerder aan een huurhuis? Gaat je voorkeur uit naar rustig en landelijk wonen of verlang je naar een centraal gelegen woonplek in de stad? Wil je veranderingen in je woning aanbrengen? In overleg met Woonopmaat mag veel. Woonopmaat biedt de keus. Je vindt het allemaal op deze site.

2) Weet wat er speelt in je wijk
Woonopmaat werkt alleen in de IJmond en is dus plaatselijk goed bekend en herkenbaar aanwezig voor bewoners en woningzoekenden. Iedere wijk heeft bijvoorbeeld zijn eigen wijkteam met een wijkopzichter, een technisch servicemedewerker met zijn servicebus en complexbeheerders. Woonopmaat bespreekt haar ideeën en dienstverlening met huurders en kopers, in bewonerscommissies, met verenigingen van eigenaren, in klantenpanels en binnen haar eigen huurdersplatform.

3) Is betaalbaar, duurzaam en vertrouwd
Woningen van Woonopmaat zijn betaalbaar, omdat zij scherp op de prijs-kwaliteitverhouding let. Zo neemt Woonopmaat vrijwel het hele huurdersonderhoud voor haar rekening. Bovendien is Woonopmaat een stichting die zonder winstoogmerk werkt. Het geld dat Woonopmaat verdient, wordt besteed aan de verbetering en vernieuwing van woningen en wijken in de IJmond.

4) Zorgt voor prettig wonen in gevarieerde wijken
Woonopmaat werkt aan leefbare en gevarieerde wijken, voor jong en oud, voor alleenstaanden en gezinnen, voor mensen met een brede én smalle beurs. Samen met gemeenten en bewoners werkt zij aan de ontwikkeling van de IJmond. Lees meer over de vernieuwing van wijken op deze site; kijk hiervoor op de pagina 'projecten' op deze site.