Huurovereenkomst wijzigen bij overlijden

Huurovereenkomst wijzigen bij overlijden

Overlijden

Overlijden

Bij overlijden
Bij overlijden van de huurder of medehuurder vragen wij je dit te melden bij Woonopmaat. Wij kunnen het huurcontract in de meeste gevallen dan overzetten op jouw naam.

Bij medehuurschap
Ben je medehuurder van de woning en is hoofdhuurder overleden, dan kun je de huurovereenkomst overnemen. In dit geval is het belangrijk dat je het overlijden van de huurder meldt. Wij zorgen ervoor dat de gegevens in ons systeem worden aangepast.

Als je geen medehuurder bent
Als de huurder komt te overlijden en je woont in bij de huurder (niet medehuurder) dan kan het contract misschien worden overgenomen. Dit is mogelijk als je kunt aantonen dat je de  afgelopen twee jaar een duurzaam gemeenschappelijk huishouden voerde met de huurder. Neem contact met ons op om je situatie te bespreken.

Bij inwonende kinderen
Ben je een kind van de overleden huurder dan kan het zijn dat je het huurcontract voor de woning mag overnemen. Er zijn een aantal voorwaarden:

  • De woning is passend (type woning, huishoudsamenstelling en inkomen/huurprijs).
  • Is de woning niet passend, dan kunnen je voor een periode van twee jaar met een tijdelijke huurovereenkomst in de woning blijven wonen.
  • Na de periode van twee jaar bieden we je eenmalig een passende woning aan met een huurcontract voor onbepaalde tijd.

Welke bewijsstukken hebben wij nodig

Altijd

  • Kopie overlijdensakte

Partner blijft achter (gehuwd/geregistreerd partnerschap) maar niet op contract

  • Kopie legitimatiebewijs
  • Kopie trouwakte

Partner blijft achter (niet gehuwd geen medehuurder)

  • Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen van de gemeente van de medebewoner met daarop de gezinssamenstelling en adres historie. (deze mag niet ouder zijn als 1 maand)
  • Kopie legitimatiebewijs

Hoe kan ik deze wijziging doorgeven?
Je kunt deze wijziging doorgeven door een formulier in te vullen. Klik op onderstaande link om een formulier te downloaden.

Dit kun je mailen naar verhuur@woonopmaat.nl

Woonopmaat heeft 3 weken om de aanvraag te verwerken. 

Tenaamstelling overlijden