Glasvezel in je woning? Je mag het zelf beslissen

Glasvezel in je woning? Je mag het zelf beslissen

Glasvezel in je woning? Je mag het zelf beslissen

30 mei 2024

Wil jij ook glasvezel in je woning? Dat kan! Woonopmaat heeft hiervoor afspraken gemaakt  met Open Dutch Fiber (ODF). Dit is het bedrijf dat de glasvezel komt aanleggen. 

ODF legt de glasvezel aan
Zij verbinden de glasvezelkabel vanaf de straat naar je woning of woongebouw. En vandaar maken zij een verbinding naar je meterkast. Ook plaatsen zij een kastje in je meterkast. Hiermee is je woning klaar voor het gebruiken van de glasvezel. Het enige wat je dan nog moet doen is contact opnemen met een provider. En via je provider een abonnement afsluiten.

Het aansluiten van de woning op glasvezel bepaal je zelf
Je bepaalt dus zelf of ODF de kabel vanaf de straat naar je woning verbindt. En een kastje in je meterkast plaatst. Woonopmaat heeft ODF toestemming gegeven voor de manier waarop ze dit voor jou kunnen regelen. Zowel voor eengezinswoningen als appartementengebouwen. ODF mag dit dus van Woonopmaat  doen. 

ODF regelt het aanleggen samen met jou
ODF stuurt je een kaartje met informatie over het aanleggen van glasvezel. Met dit kaartje kun je een afspraak maken om glasvezel in je woning aan te leggen. Heb je een afspraak gemaakt met ODF? Dan komt een medewerker van ODF bij je aan de deur. Hij bewijst wie hij is met een pasje. Daarop staat het logo van Open Dutch Fiber en zijn foto. Zo regel je zelf de de aanleg in jouw woning.

De aanleg van de glasvezelkabel naar je woning is gratis
Je hoeft hier niet voor te betalen. Ook niet voor het kastje in je meterkast. Pas als je de glasvezelaansluiting wilt gaan gebruiken, ga je betalen. Hiervoor moet je eerst een abonnement afsluiten bij een provider. Je beslist dan zelf welke provider je hiervoor kiest.

Woon je in een appartementengebouw in een VvE? 
Dan moet het VvE-bestuur toestemming geven voor de aanleg van glasvezel naar het woongebouw. Als het VvE-bestuur toestemming geeft, kan de straat rondom het woongebouw open. De glasvezelkabels gaan dan de grond in. En komen op een centraal punt het gebouw in. Vandaar kan de kabel met je meterkast worden verbonden. Maar ook in een VvE bepaal je zelf of je glasvezel in je woning wilt. En dus of de kabel met je meterkast wordt verbonden.

Heb je vragen over de aanleg van glasvezel in jouw woning?
Neem dan contact op Open Dutch Fiber. Je bereikt hen via email op info@opendutchfiber.nl of via de telefoon op 088 - 1633 633.