Overstap naar Woonservice: zelf reageren op een woning

Overstap naar Woonservice: zelf reageren op een woning

Overstap naar Woonservice: zelf reageren op een woning

9 maart 2023

Vanaf 1 juni 2023 biedt Woonopmaat haar vrijkomende huurwoningen aan via de website www.mijnwoonservice.nl. Daar staan ook de vrijkomende huurwoningen van de andere corporaties in regio IJmond en Zuid-Kennemerland. Dat zijn woningen in Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen, Zandvoort en Wijk aan Zee.

Voor woningzoekenden is het voordeel dat alle vrije huurwoningen bij elkaar op één website staan. Eén inschrijving volstaat om zelf actief te kunnen reageren op het woningaanbod op www.mijnwoonservice.nl. Net als nu moet de gekozen huurwoning passend zijn. Denk aan inkomen, leeftijd en het aantal meeverhuizende bewoners.

Door deze overstap naar Woonservice stopt Woonopmaat met het optiemodel. Het nemen van nieuwe opties is vanaf 9 maart 2023 niet meer mogelijk. Tot de overstapdatum 1 juni 2023 blijft Woonopmaat de vrijkomende huurwoningen verdelen op de huidige manier. Daarna vervallen alle opties.

Woningzoekenden met een of meer opties kunnen de inschrijfdatum van hun oudste optie als inschrijftijd meenemen naar Woonservice. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van een overgangsregeling. Ook krijgen zij het bedrag aan betaalde opties teruggestort. Woonopmaat heeft alle optiehouders hierover geïnformeerd.

Kijk hier voor meer informatie over de overstap.

Informatie over Woonservice is te vinden op www.mijnwoonservice.nl