Spullen opslaan in de entree. Mag dat?

Spullen opslaan in de entree. Mag dat?

Spullen opslaan in de entree. Mag dat?

28 maart 2024

Een groot deel van de woningen van Woonopmaat zijn woongebouwen. Je woont met meerdere bewoners in het gebouw. En je gebruikt allemaal dezelfde entree en trappen. Regelmatig zien onze sociaal buurtbeheerders spullen staan bij de entree: fietsen, brommers en kinderwagens. Maar ook kasten of matrassen. Maar mogen deze spullen wel in de entree staan?

Spullen in de entree zijn onveilig en brandgevaarlijk
Bijvoorbeeld als de brandweer er niet doorheen kan bij brand. Iedere huurder ontvangt de Algemene Huurvoorwaarden van Woonopmaat bij het tekenen van een nieuw huurcontract. In deze voorwaarden lees je daarin: “Je mag de gemeenschappelijke ruimten niet gebruiken voor opslag en/of stalling. Dit geldt ook voor de ruimte bij de voordeuren”.  Spullen bij de voordeur zijn dus ook onveilig. Ze staan in de weg bij een noodsituatie maar zijn ook brandgevaarlijk.

Spullen mogen niet in de entree of onder de trap staan 
Ook al hebben bewoners er verschillende redenen voor. Bijvoorbeeld omdat ze geen zin hebben om naar hun berging te gaan. Of hun berging zit vol en dus is daar geen plaats meer. Soms wonen ze met veel mensen in een huis. En hebben dus weinig ruimte om spullen op te ruimen. Maar spullen bij de entree plaatsen is onveilig en mag niet.

Ruim je spullen op
Dit is niet alleen voor je eigen veiligheid. Of die van de andere bewoners in je woongebouw. Ook de schoonmaker heeft er voordeel van. Zo kan hij de hele ruimte goed schoonmaken. En heb je naast een opgeruimd gebouw ook een schoon gebouw!

Heb je hulp nodig bij het opruimen van je spullen?
Woonopmaat wil je daar graag bij helpen. Je kunt een berichtje sturen naar de wijkopzichters Arjan en Renate van Woonopmaat via post@woonopmaat.nl. Ze nemen dan contact met je op en kijken hoe ze je kunnen helpen.