Strengere wet brandveiligheid: geen spullen in de algemene ruimtes

Strengere wet brandveiligheid: geen spullen in de algemene ruimtes

Strengere wet brandveiligheid: geen spullen in de algemene ruimtes

1 juli 2024

De overheid heeft de regels voor brandveiligheid in flats strenger gemaakt. Deze wet gaat op 1 juli 2024 in. Wij volgen deze regels van de overheid voor jouw veiligheid.

Volgens de wet moeten de vluchtroutes vrij blijven
Deze regel geldt voor alle algemene ruimtes. Een vluchtroute is de weg die je neemt om een gebouw veilig te verlaten in geval van nood. Bijvoorbeeld bij een brand. 

Het is erg belangrijk dat er geen spullen in de weg liggen
Zodat iedereen snel en veilig naar buiten kan komen. Stoelen, banken, tafels, planten en boekenkasten moeten weg uit de algemene ruimtes. Schilderijen en deurmatten van maximaal 100 x 50 cm mogen wel blijven. 

Scootmobielen, elektrische fietsen en steps moeten ook weg 
Wij begrijpen dat je een scootmobiel niet meteen ergens anders kunt neerzetten. Daarom zijn wij met beide gemeenten op zoek naar een goede oplossing. We houden je hiervan op de hoogte. Wat je wel meteen zelf kunt doen is het weghalen van je elektrische fiets of step. Zet deze in je eigen berging. 

Vanaf nu controleren wij vaker 
We kijken dan in ieder geval naar de gangen, het trappenhuis en de galerijen. Dit is nodig omdat we zeker willen weten dat iedereen veilig woont. Maar ook veilig weg kan.

We halen overige spullen weg 
Als er na 1 juli nog spullen in de algemene ruimtes staan, gaan we ervan uit dat niemand de spullen nog gebruikt. Of dat de eigenaar niet meer in het gebouw woont. In dat geval kan het niet anders dan dat wij de spullen weghalen. Houd er rekening mee dat wij deze spullen wegbrengen naar Afvalbrengstation Beverwijk, BUKO Bedrijvenpark 1, Beverwijk. Wij gaan ze niet bewaren.

Heb je nog vragen over de wet?
Stel ze gerust. Neem hiervoor contact op met onze wijkopzichters Arjan Nunnink en Renate Gabel. Je kunt ze iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur bellen op telefoonnummer 0251-256010. Of stuur een mail naar post@woonopmaat.nl