Vrijwilligers zijn GOUD!

Vrijwilligers zijn GOUD!

Vrijwilligers zijn GOUD!

30 mei 2024

Woonopmaat heeft zo’n 400 ‘vrijwilligers’. Mensen die zich inzetten om het wonen in straten of complexen een stukje plezieriger te maken. En dat zonder er iets voor terug te krijgen. Zij zijn goud voor Woonopmaat. En wij waarderen hen enorm! 

Woonopmaat waardeert betrokken bewoners 
Om dat te laten blijken organiseerden we een ‘gouden’ feestavond. Dat deden wij op 15 mei in de Jansheeren in Heemskerk. Ruim 70 collega’s van Woonopmaat waren deze avond gastheer en gastvrouw. Samen zorgden zij ervoor dat het al deze betrokken bewoners deze avond aan niets ontbrak. Aan het einde van de avond kregen alle aanwezigen een herinnering en een bedankje mee. Lees ook het artikel over de avond zelf

Vrijwilligers maken het verschil
Het verschil tussen gewoon ergens wonen en je ergens thuis voelen. Door bijvoorbeeld een buurtborrel te organiseren voor hun straat of buurt. Of vuil te prikken in hun wijk. Of mee te praten en denken in een klankbordgroep of een VvE. Het zijn zo maar wat voorbeelden van dingen die de vrijwilligers van Woonopmaat doen. Ze dragen bij aan plezierig wonen in hun straat, wijk of buurt.

Betrokken bewoners zijn onmisbaar geworden
Bij het uitvoeren van onze activiteiten en projecten. Dat hebben we de afgelopen jaren gemerkt. We kunnen niet meer zonder. Ook de komende jaren niet. Sterker nog, we kunnen nog meer betrokken bewoners gebruiken.

We hebben onze bewoners hard nodig 
Bij alles wat we de volgende jaren willen doen. Zoals woningen bijbouwen en de bestaande woningen verduurzamen. Maar ook aandacht hebben voor de groep ouderen die steeds groter wordt. En aandacht voor kwetsbare bewoners. Net als ouderen verdienen ook zij een fijn thuis. En dat fijne thuis realiseren we graag met bewoners samen!

Wil je ook wat betekenen voor je straat, wijk of buurt?
Of heb je een leuk idee voor het verbeteren van je woonomgeving. Neem dan contact op met Cisca Smit Smit.C@woonopmaat.nl. Zij is projectleider bewonersbetrokkenheid bij Woonopmaat. Zij gaat graag met jou in gesprek. En hoort graag waarmee we je kunnen ondersteunen.