Zonnepanelen nu ook op onze hoogbouw

Zonnepanelen nu ook op onze hoogbouw

Zonnepanelen nu ook op onze hoogbouw

27 maart 2024

Sinds half maart hebben we ook zonnepanelen op onze hoogbouw. Op de vier flats aan de Jan Ligthartstraat in Heemskerk liggen nu zo’n driehonderd zonnepanelen. Sunergetic en Schoot Installatietechniek hebben de panelen voor ons gelegd en aangesloten.

Op iedere flat liggen nu zesenzeventig panelen. In totaal dus ruim driehonderd panelen. De panelen zijn aangesloten op de centrale voorzieningen van ieder gebouw. Zoals de liften en de verlichting in de gemeenschappelijke ruimten. Alle panelen bij elkaar leveren zo'n 96.000 kWh aan energie op.

 

Door het plaatsen van de panelen op de hoogbouw, hebben ook de bewoners van hoogbouw lagere woonlasten. De panelen leveren stroom voor de lift en verlichting. De service kosten gaan daarmee omlaag. 

Ook andere hoogbouw complexen liggen al panelen. Ze liggen op de Anna Blamanhof, de Rossinigalerij en de Jan van Kuijkweg. De aannemer levert de installatie binnenkort aan Woonopmaat op. De bewoners van deze gebouwen hebben dan ook het voordeel van lagere servicekosten.

Ook op andere hoogbouw gaan we panelen plaatsen. In totaal verwachten we dat we straks op twintig gebouwen met meerdere woonlagen zonnepanelen hebben. Zo zetten we mooie stappen in de verduurzaming van ons bezit. En zorgen er daarmee voor dat de woonlasten van onze bewoners omlaag gaan.