Nieuwsbrief Najaar 2023-5

Nieuwsbrief Najaar 2023-5

Een opruimdag biedt uitkomst

Een opruimdag biedt uitkomst

Renoveren in bewoonde staat vraagt wat van bewoners. Werklui over de vloer terwijl je er ook woont. Zeker als het een vloer-of dakisolatie betreft is het zoeken naar de ruimte. Want waar laat je al je spullen? Een opruimdag biedt uitkomst.

Binnenkort start het project Normandiëlaan in Heemskerk. In dit project worden 99 woningen gerenoveerd. De daken en muren worden geïsoleerd, er komen nieuwe kozijnen en sommige woningen krijgen ook een nieuwe vloer.

Voor het isoleren van de daken is het belangrijk dat de zolders leeg en opgeruimd zijn. Alleen dan verlopen de werkzaamheden vlot en soepel en kan de planning worden gehaald. Dat is fijn voor onze bewoners maar ook voor de partij die er aan de slag gaat.

Onze bouwpartner Van Wijnen, die de werkzaamheden, waaronder dakisolatie, uitvoert, dacht mee. Zoals zij bij meerdere projecten gewend zijn, organiseren zij een opruimdag. Dit keer samen met Woonopmaat en haar bewoners. En ook samen met MET Heemskerk. 

Van Wijnen bereidt de dag voor. Ze plaatsen afvalbakken en regelen vervoer naar een kringloopwinkel. Ook helpen zij, net als de medewerkers van Woonopmaat en MET Heemskerk, bewoners met het afvoeren van hun oude de spullen naar de bakken. Een opruimdag is dan ook een win-win situatie. Bewoners ‘winnen’ doordat zij geholpen worden hun spullen eenvoudig af te voeren en ‘wij’ winnen doordat we met elkaar op tijd ruimte creëren voor het uitvoeren van de isolatie werkzaamheden.

15 september was het de beurt aan de bewoners in de Bretagnelaan. Deze woningen worden als eerst onder handen genomen. Begin 2024, wordt de opruimdag herhaald. Dan mogen bewoners van de Normandiëlaan en de Lombardijestraat aan de slag.

Meer weten over de opruimdag of het project Normandiëlaan?

Neem contact op met Linda van Amersfoort, medewerker bewonersbegeleiding vanamersfoort@woonopmaat.nl of Benny Duimel, projectleider duimel@woonopmaat.nl