Nieuwsbrief Voorjaar 2024-1

Nieuwsbrief Voorjaar 2024-1

Woonopmaat is Duurzaam Dichtbij!

Woonopmaat is Duurzaam Dichtbij!

Onze bewoners een echt thuis bieden, dát is ons doel en passie. Een plek hebben waar je altijd terecht kunt, waar je jezelf kunt zijn. In een buurt of wijk waarmee je je verbonden voelt. Ons nieuwe Koersplan 2024-2030 ‘Duurzaam Dichtbij’ beschrijft wat en hoe we dit de komende jaren willen realiseren.

De wereld is veranderd sinds het vorige Koersplan uit 2019. Woningzoekenden worden moedeloos van de groeiende wachttijden. Er is oorlog in Oekraïne en het Midden-Oosten. Een energiecrisis en stikstofcrisis hebben geleid tot oplopende kosten voor bewoners, bouwbedrijven en corporaties. Tegelijkertijd wordt, terecht, een beroep gedaan op de corporaties om versneld te verduurzamen en zo de stijgende woonlasten voor huurders te beperken. Maar ook om de toenemende vereenzaming van ouderen en verpaupering van buurten tegen te gaan.

Deze handschoen pakken we op! In het nieuwe Koersplan laten we zien waar onze bewoners de komende jaren op mogen rekenen. En wat Woonopmaat gaat doen om dit voor elkaar te krijgen. Het wordt een intensieve periode. Ons investeringsprogramma van € 50 miljoen per jaar is nog nooit zo groot geweest en de omstandigheden waarin we dit willen realiseren zijn ingewikkelder dan voorheen.

We houden vast aan de goede samenwerking met onze bewoners en samenwerkingspartners. Dat vraagt veel inzet en soms een lange adem, van alle partijen. Vandaar de term ‘Duurzaam Dichtbij’. Daarover blijven we graag in gesprek met onze bewoners en samenwerkingspartners.

Onze nieuwe Koers is te vinden op onze website via deze link. Een samenvatting vind je hier. Heb je vragen of ideeën over samenwerken om onze doelen te helpen realiseren? Of heb je een idee voor een nieuwe manier van samenwerken?

Sjoerd Hooftman, bestuurder van Woonopmaat gaat graag met je in gesprek! Stuur gerust een mail naar: hooftman@woonopmaat.nl.