Nieuwsbrief Voorjaar 2024-2

Nieuwsbrief Voorjaar 2024-2

Meet & Greet met IJmond Werkt

Meet & Greet met IJmond Werkt

Sinds een aantal jaren werken we op meerdere vlakken samen met IJmond Werkt. Voor het onderhoud van het groen bij onze complexen. Voor het helpen van bewoners bij het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. Of voor werkzaamheden in en rondom ons kantoor. Is er nog meer uit de samenwerking te halen en wat kan er mogelijk nog beter? Reden genoeg om bijeen te komen en met elkaar te de mogelijkheden verkennen.

26 Februari organiseerden we een Meet&Greet tussen Woonopmaat en IJmond Werkt. Op het kantoor van Woonopmaat kwamen ruim 30 medewerkers samen. Veel oud bekenden maar ook een aantal nieuwe gezichten. Doel van de bijeenkomst was juist het kennis laten maken van nieuwe mensen binnen beide organisaties met elkaar. En te delen wat er zoal loopt, wat goed gaat, maar ook wat eventueel nog beter kan. En waar nieuwe kansen liggen.

De Meet&Greet helpt ons om te horen wat IJmond Werkt ons zoal aan werkzaamheden kan bieden. En medewerkers van Woonopmaat vertellen jobcoaches van IJmond Werkt wat onze werkzaamheden zijn. En komen zo tot ideeën voor nieuwe manieren van samenwerken.

Zo houden medewerkers van IJmond Werkt sinds kort ook stegen in de Schrijversbuurt in Heemskerk bij. Ze halen onkruid weg en zorgen er daarmee voor dat bij regen het water goed wordt afgevoerd. Naar aanleiding van de bijeenkomst gaan we nu ook kijken of Woonopmaat met ondersteuning van mensen van IJmond Werkt opruimacties met bewoners kunnen organiseren.

Woonopmaat staat voor duurzaam en sociaal ondernemen. En geeft al een aantal jaren invulling aan haar ambitie ook als werkgever een maatschappelijke rol te spelen. Deze maatschappelijke meerwaarde vragen we ook uit bij onze partners bij wie we opdrachten wegzetten. Hiermee bedoelen we dat we hen vragen, deel van het aangenomen werk, of ander werk binnen hun organisatie uit te besteden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We vinden het belangrijk om deze  mensen ook zelf aan het werk te helpen. Zo houden we bij alles wat we doen, van aanbesteding van onderhoudswerk tot het verzorgen van hapjes bij een gezamenlijke lunch, rekening met het geven van een maatschappelijke meerwaarde, ofwel Social Return of Investment (SROI).

Ben je benieuwd naar onze aanpak? Of zie jij kansen om samen op trekken in creëren van maatschappelijke meerwaarde? Neem daarvoor contact op met de HR medewerkers van Woonopmaat via HR@woonopmaat.nl